Breng je doelstellingen in beeld

Visualiseer letterlijk je doelstelling. "Een foto van de auto die je wilt of de reis die je wilt maken op je koelkast, kan je motiveren om te sparen", vertelt Weston.

Open ook een rekening voor je dromen. Het geld staat veilig en je zal niet snel geneigd zijn die rekening te gebruiken.

Betaal contant

Mensen geven minder snel contant geld uit dan digitaal geld. Biljetten en munten geef je letterlijk weg, en dat werkt confronterend. "Giraal geld slipt sneller door je vingers omdat het minder 'echt' aanvoelt", zegt Weston. De journaliste raadt aan om zo veel mogelijk contant te betalen.

Wees vooruitstrevend

Mensen zijn snel tevreden met een status-quo. "Het vraagt meer moeite om vooruit te denken", verduidelijkt Weston. Wie dat niet doet, mist veel kansen op zijn werk . Denk aan een promotie of een loonsverhoging.

Overwin je verliesangst

"Verliezen weegt voor mensen twee keer zwaarder dan winnen." Veel beleggers mijden bepaalde aandelen omdat ze zich zorgen maken over de verliezen op korte termijn. Ze vergeten wat ze op lange termijn kunnen winnen", vertelt Weston.

Controleer je aandelenportfolio niet om de haverklap. Een keer per kwartaal is ruim voldoende. "Wat nu gebeurt telt niet. Wat er binnen een aantal jaar gebeurt, is van belang", verduidelijkt de auteur.

Wees niet bang om verliezen te incasseren. Het gerecupereerde geld kan je gebruiken voor andere dingen. Hetzelfde geldt voor spullen die je van de hand wilt doen. Wees blij met het geld dat je er nog kan voor krijgen. (Yahoo Finance)

Visualiseer letterlijk je doelstelling. "Een foto van de auto die je wilt of de reis die je wilt maken op je koelkast, kan je motiveren om te sparen", vertelt Weston.Open ook een rekening voor je dromen. Het geld staat veilig en je zal niet snel geneigd zijn die rekening te gebruiken. Mensen geven minder snel contant geld uit dan digitaal geld. Biljetten en munten geef je letterlijk weg, en dat werkt confronterend. "Giraal geld slipt sneller door je vingers omdat het minder 'echt' aanvoelt", zegt Weston. De journaliste raadt aan om zo veel mogelijk contant te betalen. Mensen zijn snel tevreden met een status-quo. "Het vraagt meer moeite om vooruit te denken", verduidelijkt Weston. Wie dat niet doet, mist veel kansen op zijn werk . Denk aan een promotie of een loonsverhoging. "Verliezen weegt voor mensen twee keer zwaarder dan winnen." Veel beleggers mijden bepaalde aandelen omdat ze zich zorgen maken over de verliezen op korte termijn. Ze vergeten wat ze op lange termijn kunnen winnen", vertelt Weston. Controleer je aandelenportfolio niet om de haverklap. Een keer per kwartaal is ruim voldoende. "Wat nu gebeurt telt niet. Wat er binnen een aantal jaar gebeurt, is van belang", verduidelijkt de auteur. Wees niet bang om verliezen te incasseren. Het gerecupereerde geld kan je gebruiken voor andere dingen. Hetzelfde geldt voor spullen die je van de hand wilt doen. Wees blij met het geld dat je er nog kan voor krijgen. (Yahoo Finance)