Oudere en bijklussende Gentenaren kunnen zich voortaan ook inschrijven op Helpper, een website die geschikte personen met elkaar in contact brengt. Hulpbehoevenden die voor geregelde taakjes iemand nodig hebben, kunnen de dienst inschakelen.

Wie zijn diensten aanbiedt, wordt door Helpper opgebeld en ondergaat een routinecontrole op betrouwbaarheid. Het deelplatform koppelt daarna de juiste profielen. Leden mogen op die manier tot 5.000 euro bijverdienen, een bedrag dat aan een laag tarief van 10 procent wordt belast.

Federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo kwam met eerste schepen van Mathias De Clercq de dienst in Gent introduceren. 'Dit soort platformen, waar mensen elkaar helpen met occasioneel werk, zijn sinds vorig jaar wettelijk gekaderd', aldus De Croo. 'Er zijn sindsdien een 25-tal platformen geregistreerd bij de federale overheidsdienst Economie, voornamelijk van eigen bodem. Er zijn zo'n 25.000 mensen op actief.'

Volgens de minister betreft het een goede evolutie. 'Wie via een deelplatform proeft van een eigen activiteit kan zonder grote investeringen aan de slag. In de klassieke economie krijgen dit soort hulpaanbieders bijna nooit een startkapitaal. Dat is dankzij dit soort initiatieven geen probleem.' Helpper wil in 2018 in vier steden actief zijn.

Oudere en bijklussende Gentenaren kunnen zich voortaan ook inschrijven op Helpper, een website die geschikte personen met elkaar in contact brengt. Hulpbehoevenden die voor geregelde taakjes iemand nodig hebben, kunnen de dienst inschakelen.Wie zijn diensten aanbiedt, wordt door Helpper opgebeld en ondergaat een routinecontrole op betrouwbaarheid. Het deelplatform koppelt daarna de juiste profielen. Leden mogen op die manier tot 5.000 euro bijverdienen, een bedrag dat aan een laag tarief van 10 procent wordt belast.Federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo kwam met eerste schepen van Mathias De Clercq de dienst in Gent introduceren. 'Dit soort platformen, waar mensen elkaar helpen met occasioneel werk, zijn sinds vorig jaar wettelijk gekaderd', aldus De Croo. 'Er zijn sindsdien een 25-tal platformen geregistreerd bij de federale overheidsdienst Economie, voornamelijk van eigen bodem. Er zijn zo'n 25.000 mensen op actief.' Volgens de minister betreft het een goede evolutie. 'Wie via een deelplatform proeft van een eigen activiteit kan zonder grote investeringen aan de slag. In de klassieke economie krijgen dit soort hulpaanbieders bijna nooit een startkapitaal. Dat is dankzij dit soort initiatieven geen probleem.' Helpper wil in 2018 in vier steden actief zijn.