De basisrente voor Triodos Maandsparen bedraagt 0,25 procent en de getrouwheidspremie 0,55 procent. Dat is een hogere vergoeding dan het klassieke spaarboekje van Triodos biedt (0,2% + 0,1%).

De voorwaarde voor de hogere vergoeding is een maandelijkse, doorlopende opdracht. U mag maximum 500 euro per maand op de nieuwe spaarrekening overschrijven. Triodos staat bekend als een bank die het geld op een ethische en duurzaam verantwoorde manier investeert. De spaarders moeten in ruil wel genoegen nemen met minder rendement dan bij de prijsbrekers.

330.000 rekeningen

KBC begon ruim anderhalf jaar geleden met een gelijkaardige formule als Triodos Maandsparen, genaamd Start2Save. De bank liet begin deze maand weten dat er sinds de lancering ongeveer 330.000 Start2Save-rekeningen geopend zijn.

Die spaarrekening van KBC werkt ook met een verplichte automatische spaaropdracht van maximum 500 euro per maand.

De Start2Save-rekening van KBC biedt een hogere basisrente (1%) en een hogere premie (0,75%) dan Triodos Maandsparen. Start2Save van KBC is vooral geschikt voor wie elke maand een klein bedrag wil opzij zetten en niet zeker is dat hij/zij het geld niet nodig heeft binnen het jaar.

Bpost Bank kwam recent nog met een spaarrekening op de proppen voor kleine en regelmatige spaarders. We zien in de voorwaarden van deze Ritmo-rekening dat er geen maandelijkse minimumstorting vereist is. Dit is anders dan bij Triodos Maandsparen en KBC Start2Save.

Bpost bank betaalt een vergoeding, die bestaat uit 0,3 procent basisrente en 1,5 procent getrouwheidspremie. Zowel de premie als de totale vergoeding zijn bij de hoogste op de Belgische markt.

De premie is wel pas verworven nadat het geld een jaar lang onaangeroerd blijft. De basisrente is minder royaal. Deze spaarrekening lijkt vooral geschikt voor wie van plan is mondjesmaat en op de lange termijn een groot bedrag bij mekaar te sparen. (IDW)

De basisrente voor Triodos Maandsparen bedraagt 0,25 procent en de getrouwheidspremie 0,55 procent. Dat is een hogere vergoeding dan het klassieke spaarboekje van Triodos biedt (0,2% + 0,1%). De voorwaarde voor de hogere vergoeding is een maandelijkse, doorlopende opdracht. U mag maximum 500 euro per maand op de nieuwe spaarrekening overschrijven. Triodos staat bekend als een bank die het geld op een ethische en duurzaam verantwoorde manier investeert. De spaarders moeten in ruil wel genoegen nemen met minder rendement dan bij de prijsbrekers.Die spaarrekening van KBC werkt ook met een verplichte automatische spaaropdracht van maximum 500 euro per maand. De Start2Save-rekening van KBC biedt een hogere basisrente (1%) en een hogere premie (0,75%) dan Triodos Maandsparen. Start2Save van KBC is vooral geschikt voor wie elke maand een klein bedrag wil opzij zetten en niet zeker is dat hij/zij het geld niet nodig heeft binnen het jaar.Bpost Bank kwam recent nog met een spaarrekening op de proppen voor kleine en regelmatige spaarders. We zien in de voorwaarden van deze Ritmo-rekening dat er geen maandelijkse minimumstorting vereist is. Dit is anders dan bij Triodos Maandsparen en KBC Start2Save. De premie is wel pas verworven nadat het geld een jaar lang onaangeroerd blijft. De basisrente is minder royaal. Deze spaarrekening lijkt vooral geschikt voor wie van plan is mondjesmaat en op de lange termijn een groot bedrag bij mekaar te sparen. (IDW)