De meest budgetvriendelijke wagens

Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De experten van de Amerikaanse koopadviseur ‘Kelly Blue Book’ hebben een lijst samengesteld van de meest budgetvriendelijke wagens per categorie. Daarbij kijken de onderzoekers naar het kostenplaatje van de auto nadat je er vijf jaar met hebt gereden. Ze houden onder andere rekening met de financiering, het verbruik, de verzekering en onderhoudskosten van de wagen.

“Nieuwbakken chauffeurs houden enkel rekening met de aankoopprijs van het rijtuig en vergeten naar andere cruciale zaken te kijken zoals het verbruik”, vertelt de vice-president van Kelly Bleu Book, Dan Ingle aan Forbes. “Een wagen die op het eerste zicht een grote hap uit het budget neemt, kan de eigenaar na verloop van tijd veel geld sparen.”

De experten willen met hun onderzoek de waardedaling van de wagen in kaart brengen. “We kijken bijvoorbeeld naar twee wagens binnen dezelfde prijscategorie, neem rond de 75.000 dollar. De ene wagen heeft na vijf jaar een verkoopwaarde die vijf procent hoger ligt dan de ander. Dan zal de tweede wagen je welgeteld 3.750 dollar minder opleveren”, vertelt Ingle. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content