De 10 duurste restaurants van Europa

De 10 duurste restaurants van Europa
© .

10. Sketch (Londen, Engeland) © .

Wie wil smullen van de degustatiemenu in het Londense Sketch betaalt 140 euro voor acht gangen. Bestel je een Noorse kreeft als voorgerecht dan kost je dat 65 euro.

9. Le Louis XV Alain Ducasse (Monte Carlo, Monaco) © .

Voor het meest gekende gerecht in Le Louis XV Alain Ducasse, gestoomde blauwe kreeft, betaal je 180 euro per persoon. Het restaurant is vooral populair bij de bezoekers van de aangrenzende casino.

8. La Pergola (Rome, Italië) © .

Wie een hapje wilt eten in Rome denkt beter twee keer na voor hij La Pergola binnenwandelt. In het Italiaanse restaurant betaal je 220 euro voor een 9-gangenmenu, zonder wijn weliswaar.

7. Noma (Kopenhagen, Denemarken) © .

Noma is al drie jaar op rij bekroond als 'beste restaurant van de wereld' door Restaurant Magazine en heeft twee Michelinsterren. Klanten hebben keuze uit twintig kleine menu's. Voor bijvoorbeeld het degustatiemenu betaal je 240 euro.

6. Paul Bocuse (Lyon, Frankrijk) © .

Voor het menu 'Grande Tradition Classique' betaal je bij Paul Bocuse 250 euro per persoon. Voor een vleesgerecht betaal je snel 65 euro in het Franse restaurant. Paul Bocuse kan wel uitpakken met 3 Michelinsterren.

5. Solo Per Due (Vacone, Italië) © .

Solo Per Due betekent enkel voor twee en dat merk je aan het concept. Het restaurant biedt maar één menu aan voor uitsluitend twee personen. De prijs van zo'n menu? 270 euro... per persoon.

4. Les Airelles (Courchevel, Frankrijk) © .

In Les Airelles kan je genieten van een 3-gangenmenu van de chef voor 275 euro per persoon. Zelfs voor een bescheiden expresso moet je in Franse restaurant 5 euro ophoesten.

3. La Marmite (St. Moritz, Zwitserland) © .

La Marmite is vooral gekend voor het gerecht 'Carousel', een mengeling van foi gras, gerookte zalm, kreeft en kaviaar. Wil je van die heerlijkheid genieten dan moet je 300 euro op tafel leggen.

2. Pic (Valence, Frankrijk) © .

Wie met zijn geliefde wil proeven van het zogenaamde 'Menu Essentiel' in het Franse Pic zal 320 euro per persoon moeten ophoesten. Voor het goedkoopste menu betaal je 'slechts' 160 euro. Het restaurant is wel bekroond met drie sterren.

1. Le Meurice (Parijs, Frankrijk) © .

Wie van de culinaire geneugten van Le Meurice wil genieten, betaalt voor een lunchmenu 130 euro. Aan de 'collection menu' hangt een prijskaartje van 380 euro.