De applicatie controleert met behulp de camera van de smartphone de vorm en het opschrift van het biljet. Eenmaal de toepassing het biljet onder de loep heeft genomen krijg je een melding of het bankbiljet vals of echt is. Dat schrijft de Telegraaf.

De app laat je een keuze maken uit verschillende sjablonen. Door naar links of naar rechts te swipen kan je de juiste dummy selecteren. Het bankbiljet leg je best zo plat mogelijk op een oppervlak. Vervolgens richt je de camera van je toestel op het biljet en enkele seconden later krijg je een melding of het biljet echt is.

De Nederlande Bank wil met de applicatie de omloop van valse bankbiljetten verminderen. In 2014 nam wereldwijd het aantal onderschepte vervalste biljetten toe met 25 procent tot 838.000. De ontwikkelaars willen in het bijzonder de mensen beschermen die op eigen houtje een product aan de man willen helpen, zoals op een rommelmarkt.

De app is momenteel uitsluitend beschikbaar voor Iphone 5 of hoger.

De applicatie controleert met behulp de camera van de smartphone de vorm en het opschrift van het biljet. Eenmaal de toepassing het biljet onder de loep heeft genomen krijg je een melding of het bankbiljet vals of echt is. Dat schrijft de Telegraaf.De app laat je een keuze maken uit verschillende sjablonen. Door naar links of naar rechts te swipen kan je de juiste dummy selecteren. Het bankbiljet leg je best zo plat mogelijk op een oppervlak. Vervolgens richt je de camera van je toestel op het biljet en enkele seconden later krijg je een melding of het biljet echt is. De Nederlande Bank wil met de applicatie de omloop van valse bankbiljetten verminderen. In 2014 nam wereldwijd het aantal onderschepte vervalste biljetten toe met 25 procent tot 838.000. De ontwikkelaars willen in het bijzonder de mensen beschermen die op eigen houtje een product aan de man willen helpen, zoals op een rommelmarkt. De app is momenteel uitsluitend beschikbaar voor Iphone 5 of hoger.