Dat er zo veel geld van de Griekse bankrekeningen wordt gehaald, heeft allicht te maken met de angst voor de politieke en economische turbulentie in aanloop naar de vervroegde verkiezingen op 25 januari. Dat meldt de Griekse krant Kathimerini woensdag.

Een kleine kapitaalvlucht begon volgens de krant al in november, toen 200 miljoen euro wegvloeide. Van een stormloop op de banken is naar inschatting van deskundigen echter zeker geen sprake.

De ontwikkeling toont echter wel de bezorgdheid bij de bevolking, zo luidt het. Uit peilingen blijkt dat de extreemlinkse partij Syriza van Alexis Tsipras met een voorsprong de kiesstrijd ingaat.

Die partij wil de strenge besparingsmaatregelen die de laatste jaren werden doorgevoerd in Griekenland, evalueren. (Belga/BO)

Dat er zo veel geld van de Griekse bankrekeningen wordt gehaald, heeft allicht te maken met de angst voor de politieke en economische turbulentie in aanloop naar de vervroegde verkiezingen op 25 januari. Dat meldt de Griekse krant Kathimerini woensdag. Een kleine kapitaalvlucht begon volgens de krant al in november, toen 200 miljoen euro wegvloeide. Van een stormloop op de banken is naar inschatting van deskundigen echter zeker geen sprake. De ontwikkeling toont echter wel de bezorgdheid bij de bevolking, zo luidt het. Uit peilingen blijkt dat de extreemlinkse partij Syriza van Alexis Tsipras met een voorsprong de kiesstrijd ingaat. Die partij wil de strenge besparingsmaatregelen die de laatste jaren werden doorgevoerd in Griekenland, evalueren. (Belga/BO)