De banken in België sluiten van 25 tot en met 28 maart de deuren. En dat kan nefaste gevolgen hebben voor de klanten die dit weekend geld wensen af te halen. Door de aanslagen in Brussel konden sommige geldtransporten de afgelopen dagen niet worden uitgevoerd. Daardoor zijn een aantal automaten niet of slechts beperkt bevoorraad. Hoeveel geldtransporten niet konden doorgaan, en hoeveel automaten leeg dreigen te staan is niet duidelijk. Febelfin benadrukt wel dat een mogelijk probleem bij de bevoorrading van geldautomaten zich niet beperkt tot de hoofdstad, maar zich ook elders in België kan voordoen.

Febelfin raadt de bankklanten dan ook aan het komende weekend hun voorzorgen te nemen. "Probeer zo veel mogelijk betalingen met bankkaart te doen", luidt het advies van de federatie.

Onder meer Belfius heeft al via de sociale media laten weten dat sommige bankautomaten dit weekend leeg zullen. "De sector doet er alles aan om dit te verhelpen", besluit Febelfin. (NS)

De banken in België sluiten van 25 tot en met 28 maart de deuren. En dat kan nefaste gevolgen hebben voor de klanten die dit weekend geld wensen af te halen. Door de aanslagen in Brussel konden sommige geldtransporten de afgelopen dagen niet worden uitgevoerd. Daardoor zijn een aantal automaten niet of slechts beperkt bevoorraad. Hoeveel geldtransporten niet konden doorgaan, en hoeveel automaten leeg dreigen te staan is niet duidelijk. Febelfin benadrukt wel dat een mogelijk probleem bij de bevoorrading van geldautomaten zich niet beperkt tot de hoofdstad, maar zich ook elders in België kan voordoen. Febelfin raadt de bankklanten dan ook aan het komende weekend hun voorzorgen te nemen. "Probeer zo veel mogelijk betalingen met bankkaart te doen", luidt het advies van de federatie.Onder meer Belfius heeft al via de sociale media laten weten dat sommige bankautomaten dit weekend leeg zullen. "De sector doet er alles aan om dit te verhelpen", besluit Febelfin. (NS)