De Belgische huishoudens spaarden tijdens het derde kwartaal van vorig jaar 11,4 procent van hun inkomen. De spaarquote lag daarmee iets lager dan tijdens het voorgaande kwartaal (11,5 procent). Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR).

Het beschikbaar inkomen van de huishoudens nam in het derde kwartaal van 2018 toe met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, voornamelijk onder impuls van hogere lonen voor werknemers. Maar omdat de huishoudens 0,5 procent meer consumeerden, daalde de spaarquote tot 11,4 procent van het beschikbaar inkomen.

De Belgische huishoudens spaarden tijdens het derde kwartaal van vorig jaar 11,4 procent van hun inkomen. De spaarquote lag daarmee iets lager dan tijdens het voorgaande kwartaal (11,5 procent). Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR).Het beschikbaar inkomen van de huishoudens nam in het derde kwartaal van 2018 toe met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, voornamelijk onder impuls van hogere lonen voor werknemers. Maar omdat de huishoudens 0,5 procent meer consumeerden, daalde de spaarquote tot 11,4 procent van het beschikbaar inkomen.