Voornaamste reden voor de daling is een verslechtering van de macro-economische componenten. De indicator staat nu op -6, in juni stond hij nog op -2, toen het hoogste niveau in vier jaar.

De vooruitzichten betreffende de algemene economische situatie in België zijn volgens de NBB fors versomberd, waardoor de verbeteringen van de laatste drie maanden tenietgedaan worden.

In mindere mate is ook de vrees voor een stijging van de werkloosheid opgeflakkerd. Gevraagd naar hun persoonlijke situatie, hebben de gezinnen eveneens hun spaarvooruitzichten enigszins neerwaarts herzien.

Hun verwachtingen betreffende hun financiële situatie hebben ze daarentegen niet gewijzigd, zoals dat het geval is sinds drie maanden. (Belga/BO)

Voornaamste reden voor de daling is een verslechtering van de macro-economische componenten. De indicator staat nu op -6, in juni stond hij nog op -2, toen het hoogste niveau in vier jaar. De vooruitzichten betreffende de algemene economische situatie in België zijn volgens de NBB fors versomberd, waardoor de verbeteringen van de laatste drie maanden tenietgedaan worden. In mindere mate is ook de vrees voor een stijging van de werkloosheid opgeflakkerd. Gevraagd naar hun persoonlijke situatie, hebben de gezinnen eveneens hun spaarvooruitzichten enigszins neerwaarts herzien. Hun verwachtingen betreffende hun financiële situatie hebben ze daarentegen niet gewijzigd, zoals dat het geval is sinds drie maanden. (Belga/BO)