Meevaller voor Nederlanders die wel eens tussen België en Nederland reizen met de trein. De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft een ticketautomaat gezet in enkele Nederlandse grensstations en die verkopen goedkopere kaartjes naar België dan de Nederlandse automaat ernaast. Dat heeft de Nederlandse krant BN DeStem vastgesteld in Roosendaal.

Groot verschil

Een enkeltje Roosendaal-Antwerpen is bij de NMBS bijvoorbeeld bijna een derde goedkoper: 6,20 euro tegen 9 euro bij de Nederlandse NS.

Eén probleem voor de Nederlanders: niet alle Nederlandse bankkaarten doen het naar behoren in de Belgische automaat. Rabobank-kaarten lijken problemen te geven, maar BN DeStem stelde vast dat het met een bankkaart van ING uit Nederland bijvoorbeeld wel gaat.

Een woordvoerder van Rabobank zei aan de nieuwssite dat het niet om een bewuste keuze gaat. De NMBS was niet beschikbaar voor commentaar. (Belga/NS)

Meevaller voor Nederlanders die wel eens tussen België en Nederland reizen met de trein. De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft een ticketautomaat gezet in enkele Nederlandse grensstations en die verkopen goedkopere kaartjes naar België dan de Nederlandse automaat ernaast. Dat heeft de Nederlandse krant BN DeStem vastgesteld in Roosendaal. Een enkeltje Roosendaal-Antwerpen is bij de NMBS bijvoorbeeld bijna een derde goedkoper: 6,20 euro tegen 9 euro bij de Nederlandse NS. Eén probleem voor de Nederlanders: niet alle Nederlandse bankkaarten doen het naar behoren in de Belgische automaat. Rabobank-kaarten lijken problemen te geven, maar BN DeStem stelde vast dat het met een bankkaart van ING uit Nederland bijvoorbeeld wel gaat.Een woordvoerder van Rabobank zei aan de nieuwssite dat het niet om een bewuste keuze gaat. De NMBS was niet beschikbaar voor commentaar. (Belga/NS)