Ook in juli heeft de Belg minder geld opzijgezet. Die maand zijn de stortingen op spaarboekjes gedaald met 566 miljoen euro. Volgens Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België, is dat een positief signaal.

"De beste verklarende variabele voor de tegoeden op spaarboekjes zijn de vooruitzichten voor de werkgelegenheid. Die zijn volgens de enquête over het consumentenvertrouwen duidelijk verbeterd", zegt hij in De Tijd.

Meer risico's

Volgens Vanden Houte durven spaarders meer risico's te nemen als de vooruitzichten op de arbeidsmarkt verbeteren. Hij is ervan overtuigd dat de spaartegoeden ook de komende maanden zullen dalen. Toch sluit hij niet uit dat de Belg in september weer meer heeft gespaard. "In september zijn de vooruitzichten voor de werkgelegenheid sterk verslechterd."

Daarnaast waarschuwt hij voor de nefaste gevolgen die de economische situatie in China en Dieselgate kunnen hebben op de opgaande beweging van de conjunctuur. (NS)

Ook in juli heeft de Belg minder geld opzijgezet. Die maand zijn de stortingen op spaarboekjes gedaald met 566 miljoen euro. Volgens Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België, is dat een positief signaal. "De beste verklarende variabele voor de tegoeden op spaarboekjes zijn de vooruitzichten voor de werkgelegenheid. Die zijn volgens de enquête over het consumentenvertrouwen duidelijk verbeterd", zegt hij in De Tijd. Volgens Vanden Houte durven spaarders meer risico's te nemen als de vooruitzichten op de arbeidsmarkt verbeteren. Hij is ervan overtuigd dat de spaartegoeden ook de komende maanden zullen dalen. Toch sluit hij niet uit dat de Belg in september weer meer heeft gespaard. "In september zijn de vooruitzichten voor de werkgelegenheid sterk verslechterd." Daarnaast waarschuwt hij voor de nefaste gevolgen die de economische situatie in China en Dieselgate kunnen hebben op de opgaande beweging van de conjunctuur. (NS)