Het grootste deel van de winnaars haalt wel degelijk het gewonnen bedrag op. Meer dan 623 miljoen euro werd op die manier uitgekeerd aan de winnaars van de spelen van de Nationale Loterij. Dat bedrag is goed voor 53 procent van omzet van het bedrijf. De niet opgehaalde bedragen bestaan voornamelijk uit kleine speelwinsten, zo meldt de Nationale Loterij.

Mobiel gokken

Het totaalbedrag aan niet opgehaalde winsten is al enkele jaren aan het dalen. Zo bleef in 2012 zelfs nog een totaalbedrag van 7 miljoen euro onopgeëist. De daling is vooral te danken aan de betere communicatie over de trekking en de resultaten.

Ook het feit dat veel mensen online of mobiel hun geluk wagen speelt een grote rol. De winsten die dan gemaakt worden, hoe klein ook, worden immers rechtstreeks op de rekening van de speler gestort.

Winnaars hebben 20 weken de tijd om hun winsten op te halen. (Belga/NS)

Het grootste deel van de winnaars haalt wel degelijk het gewonnen bedrag op. Meer dan 623 miljoen euro werd op die manier uitgekeerd aan de winnaars van de spelen van de Nationale Loterij. Dat bedrag is goed voor 53 procent van omzet van het bedrijf. De niet opgehaalde bedragen bestaan voornamelijk uit kleine speelwinsten, zo meldt de Nationale Loterij. Het totaalbedrag aan niet opgehaalde winsten is al enkele jaren aan het dalen. Zo bleef in 2012 zelfs nog een totaalbedrag van 7 miljoen euro onopgeëist. De daling is vooral te danken aan de betere communicatie over de trekking en de resultaten. Ook het feit dat veel mensen online of mobiel hun geluk wagen speelt een grote rol. De winsten die dan gemaakt worden, hoe klein ook, worden immers rechtstreeks op de rekening van de speler gestort. Winnaars hebben 20 weken de tijd om hun winsten op te halen. (Belga/NS)