De Belg zit niet op zijn geld als hij zijn koffers pakt. Terwijl het aantal reizen afgelopen jaar stabiel is gebleven ten opzichte van het voorgaande jaar is het bedrag dat de Belgen uitgeven, gestegen met 0,5 miljard euro.

WES
© WES

Onze landgenoten hebben 6,9 miljard euro gespendeerd aan reizen in het buitenland en slechts 0,9 miljard euro aan een uitstap in België. Vakantiereizen buiten Europa alleen al zijn goed voor 1,2 miljard euro.

Warmere oorden

68 procent van de Belgische bevolking ging het afgelopen jaar één of meer keer op reis. Daarvan ging 9 procent op reis in eigen land en ondernam 35 procent een excursie naar het buitenland. Bijna één op de vier Belgen (24%) verkende zowel België als het buitenland. En een op de vijf gaat zowel in de winter als in de zomer op vakantie.

Uit de studie blijkt ook dat de Belgen graag de zon op zoeken. Frankrijk, Italië en Spanje behoren tot de vijf favoriete vakantiebestemmingen. België en Nederland vullen de top 5 verder aan.

Tenslotte reizen Belgen vooral om samen te zijn met het gezin of vrienden en om te genieten en relaxen, veel meer dan om nieuwe dingen te ontdekken of aan sport te doen. (NS)

De Belg zit niet op zijn geld als hij zijn koffers pakt. Terwijl het aantal reizen afgelopen jaar stabiel is gebleven ten opzichte van het voorgaande jaar is het bedrag dat de Belgen uitgeven, gestegen met 0,5 miljard euro. Onze landgenoten hebben 6,9 miljard euro gespendeerd aan reizen in het buitenland en slechts 0,9 miljard euro aan een uitstap in België. Vakantiereizen buiten Europa alleen al zijn goed voor 1,2 miljard euro. 68 procent van de Belgische bevolking ging het afgelopen jaar één of meer keer op reis. Daarvan ging 9 procent op reis in eigen land en ondernam 35 procent een excursie naar het buitenland. Bijna één op de vier Belgen (24%) verkende zowel België als het buitenland. En een op de vijf gaat zowel in de winter als in de zomer op vakantie. Uit de studie blijkt ook dat de Belgen graag de zon op zoeken. Frankrijk, Italië en Spanje behoren tot de vijf favoriete vakantiebestemmingen. België en Nederland vullen de top 5 verder aan. Tenslotte reizen Belgen vooral om samen te zijn met het gezin of vrienden en om te genieten en relaxen, veel meer dan om nieuwe dingen te ontdekken of aan sport te doen. (NS)