De Belg parkeert niet alleen veel geld op de spaarrekeningen. Ook het bedrag op de zichtrekeningen blijft aanzienlijk groeien. Dat schrijft De Tijd op basis van de cijfers van de Nationale Bank. In totaal hebben de Belgen 66,5 miljard euro staan op de zichtrekeningen.

De inlagen op de Belgische zichtrekeningen is het afgelopen halfjaar sterker toegenomen dan die op de spaarrekeningen. Die stegen dit jaar met 1,5 procent tot 262,3 miljard euro.

Renteverschillen verkleinen

Volgens de financiële krant is de toenemende populariteit van de zichtrekening te danken aan het wegkwijnende renteverschil tussen beide rekeningen. Veel banken flirten met de minimumrentetarieven van 0,11 procent (0,01 procent basisrente + 0,10 procent getrouwheidspremie). Zo bieden de grootbanken een rente van 0,2 procent. Ter vergelijking: de vergoedingen op de zichtrekeningen schommelen tussen 0 à 0,25 procent.

(NS)

De Belg parkeert niet alleen veel geld op de spaarrekeningen. Ook het bedrag op de zichtrekeningen blijft aanzienlijk groeien. Dat schrijft De Tijd op basis van de cijfers van de Nationale Bank. In totaal hebben de Belgen 66,5 miljard euro staan op de zichtrekeningen.De inlagen op de Belgische zichtrekeningen is het afgelopen halfjaar sterker toegenomen dan die op de spaarrekeningen. Die stegen dit jaar met 1,5 procent tot 262,3 miljard euro. Volgens de financiële krant is de toenemende populariteit van de zichtrekening te danken aan het wegkwijnende renteverschil tussen beide rekeningen. Veel banken flirten met de minimumrentetarieven van 0,11 procent (0,01 procent basisrente + 0,10 procent getrouwheidspremie). Zo bieden de grootbanken een rente van 0,2 procent. Ter vergelijking: de vergoedingen op de zichtrekeningen schommelen tussen 0 à 0,25 procent. (NS)