Belg krijgt 10 feestdagen per jaar: wie doet beter, wie slechter?

27/01/15 om 16:17 - Bijgewerkt op 11/11/15 om 08:29

Bron: Moneytalk

Een Belg kan ieder jaar genieten van 10 feestdagen. We breken geen records met dat cijfer, maar we mogen ook niet klagen. Het statistiekenbureau Mercer heeft het aantal feestdagen dat werknemers wereldwijd krijgen in kaart gebracht.

Belg krijgt 10 feestdagen per jaar: wie doet beter, wie slechter?

© iStock

Werknemers in Colombia en India hebben het groot lot gewonnen, althans wat het aantal feestdagen betreft. In beide landen krijgen de burgers achtien feestdagen. Werknemers mogen in Colombia bijvoorbeeld vrij nemen op Ascensión del señor (39 dagen na Paaszondag) en Corpus Christi (60 dagen na Paaszondag).

In India krijgen de burgers op 2 oktober een dagje pauze van het harde labeur. Ze vieren dan de verjaardag van één van de grondleggers van de moderne staat India, Mahatma Gandhi.

In België mogen we relatief tevreden zijn. In tegenstelling tot onze noorderburen, die met acht feestdagen bij de laagste top vijf behoren, krijgen wij tien feestdagen. Al behoren wij niet tot de West-Europese top. Zo spant Finland de kroon in onze contreien met vijftien feestdagen, gevolgd door Spanje (veertien feestdagen) en Oostenrijk (twaalf feestdagen).

Als we meer naar het oosten trekken, nemen het aantal feestdagen toe. In Turkije kunnen de inwoners 14,5 dagen 'feesten' en in Rusland veertien dagen. (NS)

Landen met de meeste feestdagen:

  1. Colombia: 18
  2. India: 18
  3. Libanon: 16
  4. Zuid-Korea: 16
  5. Thailand: 16

Landen met de minste feestdagen:

  1. Servië: 9
  2. Hongarije: 8
  3. Nederland: 8
  4. Verenigd Koninkrijk: 8
  5. Mexico: 7
Belg krijgt 10 feestdagen per jaar: wie doet beter, wie slechter?

© Mercer

Onze partners