19 procent van de Europese bevolking heeft vorig jaar zijn spaarboekje kunnen spijzen. Belgen behoren nog tot de top tien van de klas, al maken wij geen deel meer uit van de primussen. 18 procent van de Belgen is er vorig jaar in geslaagd om zijn of haar spaarboekje aan te dikken. Daarmee moeten wij tevreden zijn met een achtste plaats. Dat meldt een onderzoek van ING. De studie bracht het spaargedrag van dertien Europese landen in kaart.

Brit grootste spaarder

Voor de grootste spaarders in Europa te vinden, moeten we het Kanaal oversteken. In Groot Brittannië is 31 procent van de bevolking er in geslaagd om in 2014 wat extra geld opzij te zetten.

Het eiland wordt gevolgd door Nederland waar 27 procent een extra duit op de spaarrekening heeft kunnen storten. De Duitsers gaan aan de haal met de bronzen medaille. 22 procent van onze oosterburen heeft vorig jaar meer geld kunnen sparen..

De Italianen kunnen op leerschool gaan bij de top 3 want zij bengelen achteraan de rangschikking. Slechts 10 procent van de Italiaanse bevolking heeft in 2014 geld kunnen toevoegen aan zijn spaarrekening. 39 procent moest het stellen zonder spaargeld.

Desalniettemin zijn er enkele landen waar er nog een groter deel van de bevolking in faalde om vorig jaar geld opzij te zetten. Zo had 60 procent van de Roemeense bevolking, nummer 7 in de rangschikking, geen spaargeld. In België was dat 31 procent. (NS)

De rangschikking

ING
© ING
19 procent van de Europese bevolking heeft vorig jaar zijn spaarboekje kunnen spijzen. Belgen behoren nog tot de top tien van de klas, al maken wij geen deel meer uit van de primussen. 18 procent van de Belgen is er vorig jaar in geslaagd om zijn of haar spaarboekje aan te dikken. Daarmee moeten wij tevreden zijn met een achtste plaats. Dat meldt een onderzoek van ING. De studie bracht het spaargedrag van dertien Europese landen in kaart. Het eiland wordt gevolgd door Nederland waar 27 procent een extra duit op de spaarrekening heeft kunnen storten. De Duitsers gaan aan de haal met de bronzen medaille. 22 procent van onze oosterburen heeft vorig jaar meer geld kunnen sparen.. De Italianen kunnen op leerschool gaan bij de top 3 want zij bengelen achteraan de rangschikking. Slechts 10 procent van de Italiaanse bevolking heeft in 2014 geld kunnen toevoegen aan zijn spaarrekening. 39 procent moest het stellen zonder spaargeld.Desalniettemin zijn er enkele landen waar er nog een groter deel van de bevolking in faalde om vorig jaar geld opzij te zetten. Zo had 60 procent van de Roemeense bevolking, nummer 7 in de rangschikking, geen spaargeld. In België was dat 31 procent. (NS)