De Belgen hadden eind augustus 170 miljoen euro minder op hun spaarrekeningen dan een maand eerder. De zomermaanden zijn traditioneel maanden waarin we minder sparen en meer geld uitgeven, aan reizen bijvoorbeeld.

De banken snoeiden de voorbije maanden en weken ook stevig in de basisrente en/of de getrouwheidspremie op spaarboekjes. De basisrente verdient u onmiddellijk. De premie verdient u pas wanneer uw geld een jaar lang onaangeroerd op een spaarrekening blijft staan. De schamele vergoeding voor spaargeld heeft mogelijk ook mensen aangezet wat meer geld uit te geven of de stap richting andere spaar- en beleggingsproducten te wagen.

Sinds begin dit jaar moeten de banken elk kwartaal de premie uitbetalen waarop spaarders recht hebben. In september eindigt het derde kwartaal en komen er opnieuw premies op de spaarrekeningen. Het is met andere woorden niet zeker dat deze trend doorzet en de Belgen ook september met minder geld op de spaarrekeningen zullen eindigen.

De Belgen hadden eind augustus 170 miljoen euro minder op hun spaarrekeningen dan een maand eerder. De zomermaanden zijn traditioneel maanden waarin we minder sparen en meer geld uitgeven, aan reizen bijvoorbeeld.De banken snoeiden de voorbije maanden en weken ook stevig in de basisrente en/of de getrouwheidspremie op spaarboekjes. De basisrente verdient u onmiddellijk. De premie verdient u pas wanneer uw geld een jaar lang onaangeroerd op een spaarrekening blijft staan. De schamele vergoeding voor spaargeld heeft mogelijk ook mensen aangezet wat meer geld uit te geven of de stap richting andere spaar- en beleggingsproducten te wagen. Sinds begin dit jaar moeten de banken elk kwartaal de premie uitbetalen waarop spaarders recht hebben. In september eindigt het derde kwartaal en komen er opnieuw premies op de spaarrekeningen. Het is met andere woorden niet zeker dat deze trend doorzet en de Belgen ook september met minder geld op de spaarrekeningen zullen eindigen.