De twee ondervroegen 8000 mensen in vijftien landen. Minder dan een op de vier Belgen (23,6%) zegt vertrouwen te hebben in fintechs, bedrijven die de financiële dienstverlening verder digitaliseren. Daar staat tegenover dat 36,6 procent van de Belgen vertrouwen heeft in de traditionele financiële spelers. Dat geldt vooral voor fraudebestrijding, kwaliteit van de dienstverlening en transparantie.

Digitalisering traditionele banken

Slechts 30,4 procent van Belgen heeft het voorbije jaar gebruik gemaakt van de diensten van fintechbedrijven. Enkel in Nederland ligt dat cijfer nog lager: 29,8 procent. Opkomende economieën als China en India spannen de kroon. In China doet liefst 84,4 procent van de consumenten een beroep op de diensten van de fintechbedrijven. In India is dat 76,9 procent.

Volgens de onderzoekers gaat de voorkeur van de Belgen nog altijd uit naar de traditionele banken omdat veel van de banken hun diensten ook digitaal aanbieden. Verscheidene banken hebben de afgelopen maanden laten weten dat ze inzetten op de verdere digitalisering.

Al is die vergaande digitalisering niet in het voordeel van alle spaarders, liet Simon November in een eerder interview met MoneyTalk.be weten. "De klanten die niet op de digitale trein springen betalen het gelag", aldus November.

De twee ondervroegen 8000 mensen in vijftien landen. Minder dan een op de vier Belgen (23,6%) zegt vertrouwen te hebben in fintechs, bedrijven die de financiële dienstverlening verder digitaliseren. Daar staat tegenover dat 36,6 procent van de Belgen vertrouwen heeft in de traditionele financiële spelers. Dat geldt vooral voor fraudebestrijding, kwaliteit van de dienstverlening en transparantie.Slechts 30,4 procent van Belgen heeft het voorbije jaar gebruik gemaakt van de diensten van fintechbedrijven. Enkel in Nederland ligt dat cijfer nog lager: 29,8 procent. Opkomende economieën als China en India spannen de kroon. In China doet liefst 84,4 procent van de consumenten een beroep op de diensten van de fintechbedrijven. In India is dat 76,9 procent.Volgens de onderzoekers gaat de voorkeur van de Belgen nog altijd uit naar de traditionele banken omdat veel van de banken hun diensten ook digitaal aanbieden. Verscheidene banken hebben de afgelopen maanden laten weten dat ze inzetten op de verdere digitalisering. Al is die vergaande digitalisering niet in het voordeel van alle spaarders, liet Simon November in een eerder interview met MoneyTalk.be weten. "De klanten die niet op de digitale trein springen betalen het gelag", aldus November.