Op zijn vijf spaarboekjes afficheert Belfius vanaf vandaag 10 tot 20 basispunten minder vergoeding. Op het gewone spaarboekje, zowel in de kantoren als op internet, verlaagt Belfius de basisrente met 10 basispunten tot 0,15 procent. De getrouwheidspremie blijft stabiel op 0,15 procent. Op de andere boekjes zakt de premie.

"De inflatie - het tempo waarin onze koopkracht vermindert - mag dan bijzonder laag zijn, al het geld op een spaarrekening parkeren is in deze context van historisch lage intrestvoeten wellicht niet aan te raden", klinkt het in het persbericht. De bank raadt een overstap naar andere producten aan, zoals gestructureerde beleggingen, beleggingsfondsen en verzekeringsproducten al dan niet met kapitaalbescherming.

Ook andere vastrentende producten bieden weinig soelaas. Wie bij Belfius op een Volkslening intekent, krijgt 5 tot 15 basispunten minder brutorente, afhankelijk van de looptijd. Volksleningen hebben een looptijd van minstens vijf jaar. Op de kasbons met een looptijd van vier tot tien jaar zakt de rente eveneens.

Belfius benadrukt dat ook de hypothecaire rente een dalende trend vertoont. Tussen begin januari en vandaag daalde de rente op de formule '20 jaar vast' volgens de bank met 1,657 procent. "Zal de rente in de nabije toekomst weer snel stijgen. Volgens Geert Gielens, de hoofdeconoom van Belfius, is het antwoord duidelijk: neen", staat nog te lezen in het persbericht. (I.D.W.)

Op zijn vijf spaarboekjes afficheert Belfius vanaf vandaag 10 tot 20 basispunten minder vergoeding. Op het gewone spaarboekje, zowel in de kantoren als op internet, verlaagt Belfius de basisrente met 10 basispunten tot 0,15 procent. De getrouwheidspremie blijft stabiel op 0,15 procent. Op de andere boekjes zakt de premie."De inflatie - het tempo waarin onze koopkracht vermindert - mag dan bijzonder laag zijn, al het geld op een spaarrekening parkeren is in deze context van historisch lage intrestvoeten wellicht niet aan te raden", klinkt het in het persbericht. De bank raadt een overstap naar andere producten aan, zoals gestructureerde beleggingen, beleggingsfondsen en verzekeringsproducten al dan niet met kapitaalbescherming.Ook andere vastrentende producten bieden weinig soelaas. Wie bij Belfius op een Volkslening intekent, krijgt 5 tot 15 basispunten minder brutorente, afhankelijk van de looptijd. Volksleningen hebben een looptijd van minstens vijf jaar. Op de kasbons met een looptijd van vier tot tien jaar zakt de rente eveneens.Belfius benadrukt dat ook de hypothecaire rente een dalende trend vertoont. Tussen begin januari en vandaag daalde de rente op de formule '20 jaar vast' volgens de bank met 1,657 procent. "Zal de rente in de nabije toekomst weer snel stijgen. Volgens Geert Gielens, de hoofdeconoom van Belfius, is het antwoord duidelijk: neen", staat nog te lezen in het persbericht. (I.D.W.)