"Deze geheel onuitgegeven situatie uit zich weliswaar in historisch lage rentetarieven voor wie wil lenen, maar leidt ook tot een onvermijdelijke uitholling van de rendementen op spaarrekeningen, kasbons en termijnrekeningen", luidt het persbericht van staatsbank Belfius.

Belfius vermindert de spaarvergoedingen op bijna alle rekeningen. Alleen de "Belfius Spaarrekening+" blijft gespaard. Die rekening is bestemd voor mensen die geleidelijk aan een financiële reserve willen opbouwen om het hoofd te kunnen bieden aan onvoorziene omstandigheden of een klein kapitaaltje willen bijeensparen voor de toekomst. "Om die vorm van regelmatig sparen te blijven aanmoedigen, heeft Belfius besloten de voorwaarden voor die rekening ongewijzigd te laten", meldt het persbericht

De Belfius Spaarrekening gaat van 0,30 procent naar 0,20 procent rente, de Getrouwheidsspaarrekening van 0,60 procent (0,10 basis + 0,50 getrouwheidspremie) naar 0,50 procent (0,05 + 0,45). De Belfius Internetgetrouwheidsspaarrekening zal nog een rente van 0,70 procent (0,05 + 0,65) opleveren.

Gisteren heeft KBC laten weten dat het de spaarvergoeding van de spaarrekening en Start2Save-rekeningen vermindert.

Dit zijn de nieuwe spaartarieven van Belfius:

belfius
© belfius

De bank wijzigt ook de tarieven voor kasbons, volksleningen en termijnrekeningen:

belfius
© belfius
"Deze geheel onuitgegeven situatie uit zich weliswaar in historisch lage rentetarieven voor wie wil lenen, maar leidt ook tot een onvermijdelijke uitholling van de rendementen op spaarrekeningen, kasbons en termijnrekeningen", luidt het persbericht van staatsbank Belfius. Belfius vermindert de spaarvergoedingen op bijna alle rekeningen. Alleen de "Belfius Spaarrekening+" blijft gespaard. Die rekening is bestemd voor mensen die geleidelijk aan een financiële reserve willen opbouwen om het hoofd te kunnen bieden aan onvoorziene omstandigheden of een klein kapitaaltje willen bijeensparen voor de toekomst. "Om die vorm van regelmatig sparen te blijven aanmoedigen, heeft Belfius besloten de voorwaarden voor die rekening ongewijzigd te laten", meldt het persberichtDe Belfius Spaarrekening gaat van 0,30 procent naar 0,20 procent rente, de Getrouwheidsspaarrekening van 0,60 procent (0,10 basis + 0,50 getrouwheidspremie) naar 0,50 procent (0,05 + 0,45). De Belfius Internetgetrouwheidsspaarrekening zal nog een rente van 0,70 procent (0,05 + 0,65) opleveren. Gisteren heeft KBC laten weten dat het de spaarvergoeding van de spaarrekening en Start2Save-rekeningen vermindert.