Bankshopper.be organiseert jaarlijkse verkiezing Bank van het Jaar

23/11/17 om 09:23 - Bijgewerkt om 14:52

Bron: Moneytalk

Op 10 januari maakt de vergelijkingssite Bankshopper.be de Bank van het Jaar 2018 bekend. De winnaar wordt bepaald op basis van een enquête waarin mensen kunnen aangeven hoe tevreden ze zijn over een bank in het algemeen of over specifieke producten. Stemmen kan nog tot 3 januari.

Bankshopper.be organiseert jaarlijkse verkiezing Bank van het Jaar

. © BrianAJackson (iStock)

Op bankshopper.be kunnen bezoekers de voorwaarden en producten van financiële dienstverleners tegen elkaar afwegen. Al verschillende jaren organiseert de vergelijkingssite aan de hand van een enquête ook een verkiezing van 'Bank van het Jaar'. Bij de vorige editie ging die bekroning naar AXA Bank.

Dit jaar wordt de enquête opgedeeld in vijf categorieën. Concreet kunnen deelnemers aangeven welke bank volgens hen de beste hypotheek - en autolening aanbiedt en waar de beste spaar - en zichtrekening terug te vinden zijn. Tenslotte kunnen ze ook de bank belonen die de beste applicatie ter beschikking stelt. De uiteindelijke winnaar is de bank die over de verschillende segmenten heen het best scoort.

Met de nieuwe formule - tot vorig jaar konden deelnemers enkel een algemene stem uitbrengen - wil Bankshopper een genuanceerder beeld geven van de appreciatie van klanten voor de verschillende banken. Verder wordt ook de Broker van het Jaar verkozen, eveneens op basis van de score die klanten toekennen.

De onpartijdigheid van de verkiezing wordt volgens Bankshopper gegarandeerd doordat de enquête wordt uitbesteed aan de onafhankelijke onderzoeksbureaus MarketProbe en SSI. Deelnemers maken kans op prijzen, die beschikbaar worden gesteld door onder meer de touroperator Corendon. Stemmen kan nog tot en met woensdag 3 januari via de website van Bankshopper.

Onze partners