Argenta kan zich voor de vierde keer op rij kronen tot 'beste bank van het jaar', een titel die de bankinstelling in ontvangst mag nemen van Bankshopper.be. Argenta wordt nipt gevolgd door Beobank. Belfius, die aan de haal gaat met de bronzen medaille, is de verrassing van deze bankverkiezing.

ING valt uit de boot

De staatsbank bengelde bij de laatste verkiezingen in 2012 achteraan. Nu is het ING die in de klappen deelt en de voormalige positie van Belfius invult. Keytrade Bank is dan weer de favoriete internetbank van de Belgen.

50.000 bezoekers van Bankshopper.be en Comparebanque.be brachten dit jaar hun stem uit. Een toename van bijna 20.000 stemmen in vergelijking met 2012, een nieuw record voor de site.

"In tegenstelling tot de voorbije edities kon je meerdere banken aanduiden", vertelt zaakvoerder Patrice Dutranoit. "Die mogelijkheid kwam er omdat we tijdens de vorige verkiezingen te horen kregen dat mensen vaak van meerdere banken tegelijk tevreden waren. Toch moet ik vaststellen dat het gros van de stemmers zich beperkt tot één keuze." (NS)

Argenta kan zich voor de vierde keer op rij kronen tot 'beste bank van het jaar', een titel die de bankinstelling in ontvangst mag nemen van Bankshopper.be. Argenta wordt nipt gevolgd door Beobank. Belfius, die aan de haal gaat met de bronzen medaille, is de verrassing van deze bankverkiezing. De staatsbank bengelde bij de laatste verkiezingen in 2012 achteraan. Nu is het ING die in de klappen deelt en de voormalige positie van Belfius invult. Keytrade Bank is dan weer de favoriete internetbank van de Belgen. 50.000 bezoekers van Bankshopper.be en Comparebanque.be brachten dit jaar hun stem uit. Een toename van bijna 20.000 stemmen in vergelijking met 2012, een nieuw record voor de site."In tegenstelling tot de voorbije edities kon je meerdere banken aanduiden", vertelt zaakvoerder Patrice Dutranoit. "Die mogelijkheid kwam er omdat we tijdens de vorige verkiezingen te horen kregen dat mensen vaak van meerdere banken tegelijk tevreden waren. Toch moet ik vaststellen dat het gros van de stemmers zich beperkt tot één keuze." (NS)