"Je kunt nu geld ­lenen voor een auto aan 1,85 procent, kleinere banken duiken zelfs net onder de 1,6 procent. Dat is ongezien", zegt De Paepe in de kranten van Mediahuis.

Elk jaar tijdens het Autosalon pakken de banken uit met goedkope autoleningen. De klant kan daarnaast ook profiteren van het feit dat de banken zélf goedkoop geld kunnen lenen.

De prijsbrekers

Absolute prijsbreker is Crelan. Met een tarief van 1,59 procent. Opvallend, want de bank heeft geen traditie op de markt van de autoleningen. Marktleider AXA zette twee weken ge­leden al de toon en liet het tarief zakken tot 1,85 procent, nóg lager dan de 1,9 procent begin dit jaar. "En dat was toen al historisch laag", zegt De Paepe in de krant. De tarieven bij de grootbanken bedragen 1,9 à 1,95 procent.

Volgens AXA zijn autoleningen voor nieuwe auto's in twee jaar tijd 33 procent goedkoper geworden. "Klanten kunnen zich dus een duurdere auto aanschaffen zonder dat ze maandelijks meer moeten afbetalen. Klanten gaan daardoor een hoger bedrag lenen", klinkt het.

Op het Autosalon pakken fabrikanten zelf ook uit met ­leningen. "Maar als je een laag ­tarief krijgt, verlies je soms een deel van de salon­korting op de wagen", waarschuwt de expert. (Belga/NS)

"Je kunt nu geld ­lenen voor een auto aan 1,85 procent, kleinere banken duiken zelfs net onder de 1,6 procent. Dat is ongezien", zegt De Paepe in de kranten van Mediahuis. Elk jaar tijdens het Autosalon pakken de banken uit met goedkope autoleningen. De klant kan daarnaast ook profiteren van het feit dat de banken zélf goedkoop geld kunnen lenen. Absolute prijsbreker is Crelan. Met een tarief van 1,59 procent. Opvallend, want de bank heeft geen traditie op de markt van de autoleningen. Marktleider AXA zette twee weken ge­leden al de toon en liet het tarief zakken tot 1,85 procent, nóg lager dan de 1,9 procent begin dit jaar. "En dat was toen al historisch laag", zegt De Paepe in de krant. De tarieven bij de grootbanken bedragen 1,9 à 1,95 procent. Volgens AXA zijn autoleningen voor nieuwe auto's in twee jaar tijd 33 procent goedkoper geworden. "Klanten kunnen zich dus een duurdere auto aanschaffen zonder dat ze maandelijks meer moeten afbetalen. Klanten gaan daardoor een hoger bedrag lenen", klinkt het. Op het Autosalon pakken fabrikanten zelf ook uit met ­leningen. "Maar als je een laag ­tarief krijgt, verlies je soms een deel van de salon­korting op de wagen", waarschuwt de expert. (Belga/NS)