De Amerikaanse internetgigant Amazon heeft naar verluidt niet de ambitie om zelf een bank te worden, maar wil dus wel een Amazon-rekening via derden willen aanbieden.

Het doelpubliek voor Amazon zijn jongeren en klanten zonder zichtrekening. Door zelf zo'n finacieel product ter beschikking te stellen, moet Amazon minder betalen voor transacties met financiële instellingen.

Het biedt de onderneming ook een inkijk in voor haar erg nuttige informatie, zoals het inkomen of het uitgavenpatroon van de klant.

Amazon en JPMorgan bieden nu al gezamenlijk een kredietkaart aan. Nu wordt volgens de Amerikaanse krant onderhandeld over een verdere samenwerking.

Veel details over het nieuwe product - een soort van zichtrekening - zijn nog niet bekend, aldusThe Wall Street Journal

De Amerikaanse internetgigant Amazon heeft naar verluidt niet de ambitie om zelf een bank te worden, maar wil dus wel een Amazon-rekening via derden willen aanbieden.Het doelpubliek voor Amazon zijn jongeren en klanten zonder zichtrekening. Door zelf zo'n finacieel product ter beschikking te stellen, moet Amazon minder betalen voor transacties met financiële instellingen. Het biedt de onderneming ook een inkijk in voor haar erg nuttige informatie, zoals het inkomen of het uitgavenpatroon van de klant. Amazon en JPMorgan bieden nu al gezamenlijk een kredietkaart aan. Nu wordt volgens de Amerikaanse krant onderhandeld over een verdere samenwerking. Veel details over het nieuwe product - een soort van zichtrekening - zijn nog niet bekend, aldusThe Wall Street Journal