1. Plan je maaltijden

Maak als kotstudent zo veel mogelijk maaltijden thuis klaar. Op die manier zal je tijdens de week een tiental euro sparen. Daarenboven zal je minder snel een snackbar binnenwandelen als je weet dat er op kot een hapklare maaltijd op je wacht.

2. Profiteer van studentenkortingen

Kledingswinkels, bioscopen, eetketens, overal kan je als student profiteren van verscheidene kortingen. Zo geniet je onder andere van 25 procent korting bij Kinepolis. Daarnaast kan je een beroep doen op sterk verlaagde tarieven bij het openbaar vervoer. Zorg wel dat je je studentenkaart altijd bij de hand hebt.

3. Verkoop oude cursussen

In plaats van je schoolboeken in een doos op zolder te plaatsen, kan je ze verkopen aan jongere studenten. Verschillende scholen organiseren speciale verkoopmomenten waar je je cursussen sneller aan de man kan brengen.

Zelf kan je ook oudejaarsstudenten contacteren om aan een mooie prijs hun schoolmateriaal te kopen. Daarnaast verkopen sommige tweedehandswinkels handboeken.

4. Bespaar op de inrichting van je kot

Ga naar een kringloopwinkel als je je kot of kamer wil inrichten. Voor een heel zacht prijsje kan je zetels, stoelen en dergelijke kopen.

5. Bel goedkoper

Laat een abonnement links liggen en koop een prepaidkaart. Zo hou je een perfect overzicht over je telefoonuitgaven. Daarenboven maakt het je bewust hoeveel bellen kost. Voor je het goed en wel beseft spring je spaarzaam om met je telefoongesprekken.

6. Betaal zo veel mogelijk cash

Door cash te betalen, overzie je je uitgaven. Betalen met bankcontact gaat veel vlotter, maar je zal geneigd zijn om meer geld uit te geven omdat je het gevoel hebt dat je een 'groter' spendeerbudget hebt. Contant geld daarentegen werkt confronterend.

7. Goedkoper uitgaan

Toegegeven een stapje in de wereld zetten, is allesbehalve goedkoop. Toch kan je hier en daar wat geld uitsparen door de juiste cafés op de juiste momenten te bezoeken.

Velen doen speciale acties zoals happy hours tijdens de kalmere avonden en momenten. Vermijd de donderdagavonden en spreek eens af met je vrienden op een andere dag .

Kledingswinkels, bioscopen, eetketens, overal kan je als student profiteren van verscheidene kortingen. Zo geniet je onder andere van 25 procent korting bij Kinepolis. Daarnaast kan je een beroep doen op sterk verlaagde tarieven bij het openbaar vervoer. Zorg wel dat je je studentenkaart altijd bij de hand hebt. In plaats van je schoolboeken in een doos op zolder te plaatsen, kan je ze verkopen aan jongere studenten. Verschillende scholen organiseren speciale verkoopmomenten waar je je cursussen sneller aan de man kan brengen. Ga naar een kringloopwinkel als je je kot of kamer wil inrichten. Voor een heel zacht prijsje kan je zetels, stoelen en dergelijke kopen. Door cash te betalen, overzie je je uitgaven. Betalen met bankcontact gaat veel vlotter, maar je zal geneigd zijn om meer geld uit te geven omdat je het gevoel hebt dat je een 'groter' spendeerbudget hebt. Contant geld daarentegen werkt confronterend. Toegegeven een stapje in de wereld zetten, is allesbehalve goedkoop. Toch kan je hier en daar wat geld uitsparen door de juiste cafés op de juiste momenten te bezoeken.