1. Een slachtofferrol op zich nemen

In een interview met MARK Magazine vertelt een recruiter dat vele werkgevers afknappen op sollicitanten die een beroep doen op emotionele chantage. Daarnaast is het af te raden om negatieve zaken over je vorige werkgever te zeggen. "Als er iets fout liep mag je dat zeggen, maar op een professionele manier", vertelt de recruiter in het interview.

2. Te weinig kennis over het bedrijf

Je maakt niet alleen een goede indruk als je kan inspelen op de vragen die een werkgever je stelt. Maar door informatie over de onderneming op te zoeken kan je aan zelfevaluatie doen en eens nadenken over waarom jij de ideale kandidaat zou zijn.

3. Te veel praten

Volgens Alison Doyle, een Amerikaanse expert in zake sollicitaties, moet je zuinig omspringen met de informatie die je van jezelf cadeau geeft tijdens een sollicitatiegesprek. "De recruiter is niet geïnteresseerd in je volledig levensverhaal. Het is voldoende om 'to the point' te antwoorden op de vragen", vertelt Doyle in een interview met jobsearch.com. Desalniettemin is het onvoldoende om de vragen te beantwoorden met maar enkele woorden.

Daarenboven legt zij de nadruk op het gebruik van non-verbale communicatie: maak oogcontact, schud de recruiter de hand en straal zelfvertrouwen uit.

4. Te veel afleidingen

Laat de gsm thuis als je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, of zet hem op zijn minst op stil. Hetzelfde geldt voor andere afleidingen zoals hapjes, drankjes, ... "Gedurende het gesprek moet je de focus volledig leggen op de recruiter", aldus Doyle.

5. Ongepaste kledij

Niet alle bedrijven en beroepen zijn hetzelfde. Voor de ene job is het belangrijk dat je een maatpak aan doet, terwijl het voor een ander beroep voldoende is om casual kledij te dragen. Hoe dan ook blijft het cruciaal om een verzorgd voorkomen te hebben wanneer je een afspraak hebt met een werkgever.

"Indien je twijfelt over de dresscode kan het helpen om eens op voorhand een kijkje te gaan nemen bij het bedrijf. Zo kan je observeren hoe het personeel van de desbetreffende onderneming gekleed gaat", vertelt Doyle.

6. Aflezen van het cv

Te veel naar je cv kijken gedurende een gesprek is niet alleen een teken van weinig zelfvertrouwen, maar geeft daarenboven de indruk dat niet alles wat op je cv staat de waarheid is. De werkgever verwacht dat je op de hoogte bent van je eigen werkverleden.

7. Niet eerlijk zijn

Praat de recruiter niet naar de mond, maar geef eerlijke antwoorden. Een getrainde interviewer laat zich niet vangen door sociaal wenselijke antwoorden. Daarenboven werkt het in je nadeel als je de job hebt gekregen en plots blijkt dat je niet beschikt over de eigenschappen die je hebt aangehaald tijdens het sollicitatiegesprek. (NS)

In een interview met MARK Magazine vertelt een recruiter dat vele werkgevers afknappen op sollicitanten die een beroep doen op emotionele chantage. Daarnaast is het af te raden om negatieve zaken over je vorige werkgever te zeggen. "Als er iets fout liep mag je dat zeggen, maar op een professionele manier", vertelt de recruiter in het interview. Volgens Alison Doyle, een Amerikaanse expert in zake sollicitaties, moet je zuinig omspringen met de informatie die je van jezelf cadeau geeft tijdens een sollicitatiegesprek. "De recruiter is niet geïnteresseerd in je volledig levensverhaal. Het is voldoende om 'to the point' te antwoorden op de vragen", vertelt Doyle in een interview met jobsearch.com. Desalniettemin is het onvoldoende om de vragen te beantwoorden met maar enkele woorden. Daarenboven legt zij de nadruk op het gebruik van non-verbale communicatie: maak oogcontact, schud de recruiter de hand en straal zelfvertrouwen uit. Niet alle bedrijven en beroepen zijn hetzelfde. Voor de ene job is het belangrijk dat je een maatpak aan doet, terwijl het voor een ander beroep voldoende is om casual kledij te dragen. Hoe dan ook blijft het cruciaal om een verzorgd voorkomen te hebben wanneer je een afspraak hebt met een werkgever."Indien je twijfelt over de dresscode kan het helpen om eens op voorhand een kijkje te gaan nemen bij het bedrijf. Zo kan je observeren hoe het personeel van de desbetreffende onderneming gekleed gaat", vertelt Doyle. Praat de recruiter niet naar de mond, maar geef eerlijke antwoorden. Een getrainde interviewer laat zich niet vangen door sociaal wenselijke antwoorden. Daarenboven werkt het in je nadeel als je de job hebt gekregen en plots blijkt dat je niet beschikt over de eigenschappen die je hebt aangehaald tijdens het sollicitatiegesprek. (NS)