De aantallen staan in De Tijd. De toename sinds 2012 bedraagt ruim 60 procent.

De krant meent dat er niet plots meer Belgen met een buitenlandse rekening zijn, maar dat verstoppertje spelen niet langer een optie is. De internationale gegevensuitwisseling zit immers in een stroomversnelling.

Al deze belastingplichtigen krijgen in juni van de fiscus een brief met de vraag om alle informatie over hun rekeningen te bezorgen aan het Centraal Aansprekingspunt (CAP). De fiscus kan, onder zeer strikte voorwaarden, het meldpunt raadplegen. Dat gebeurde dit jaar al 3.605 keer, fors meer dan de 2.670 keer in 2014.

(Belga/RR)

De aantallen staan in De Tijd. De toename sinds 2012 bedraagt ruim 60 procent.De krant meent dat er niet plots meer Belgen met een buitenlandse rekening zijn, maar dat verstoppertje spelen niet langer een optie is. De internationale gegevensuitwisseling zit immers in een stroomversnelling. Al deze belastingplichtigen krijgen in juni van de fiscus een brief met de vraag om alle informatie over hun rekeningen te bezorgen aan het Centraal Aansprekingspunt (CAP). De fiscus kan, onder zeer strikte voorwaarden, het meldpunt raadplegen. Dat gebeurde dit jaar al 3.605 keer, fors meer dan de 2.670 keer in 2014.(Belga/RR)