Oude spelconsoles

De glorietijden van de Nintendo Entertainment System (NES) liggen ondertussen ver achter ons. Toch kan het de moeite lonen om de oude spelconsole van onder het stof te halen. Sommige gameconsoles van de eerste generatie gaan over de toonbank voor 1000 dollar.

Daarnaast kan je gemakkelijk een extra centje bijverdienen aan enkele unieke gametitels. Vorige week heeft gamefanaat een zeldzaam sportspel uit 1980 gekocht voor 100.000 dollar op Ebay.

Bekende speelgoedmakers

Namen zoals Louis Marx, Madame Alexander en Schylling jagen de vraagprijs van een stuk speelgoed snel de lucht in.

Beeldjes van striphelden

Voor frequente bezoekers van stripconventies komt dit niet als een verrassing, maar een beeldje van Superman of Batman kan soms veel geld waard zijn.

Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een 'Mego Spiderman Action Figure' uit 1997, dan kan je daar gemakkelijk 380 dollar voor vragen.

Ook stripverhalen verkopen als zoete broodjes op allerhande conventies. Volgens mirror.co.uk zijn stripverhalen uit 1920 het meeste geld waard. Ook stripboeken uit 1940 zijn felbegeerde verzamelstukken.

Lego

Niet alle legofiguren zijn veel waard, verre van. Maar zo nu en dan duikt er een speciale editie op die het hart van verschillende verzamelaars sneller doet slaan. Daarnaast kunnen figuurtjes die niet meer van de productieband rollen na verloop van tijd stijgen in waarde.

In Amerika heeft een man 15.000 dollar op tafel gelegd voor één Lego stuk, de platinumversie van de zogenaamde Avohkii Mask of Light.

Blikken speelgoed

Het materiaal waar speelgoed van gemaakt is, is van cruciaal belang bij de waardebepaling. Zo valt blikken speelgoed bijzonder in de smaak van menig verzamelaar. Aan tinnen popjes uit de vorige eeuw kan soms een stevig prijskaartje hangen.

Cornflakedozen

Niet alleen de verzamelfiguurtjes die je soms krijgt bij een doos cornflakes kunnen een flinke duit opleveren. Ook de dozen kunnen soms een verborgen schat zijn.

Op de Ebay staat een doos Cheerios te koop uit 1979 voor 249 dollar.(NS)

Daarnaast kan je gemakkelijk een extra centje bijverdienen aan enkele unieke gametitels. Vorige week heeft gamefanaat een zeldzaam sportspel uit 1980 gekocht voor 100.000 dollar op Ebay. Namen zoals Louis Marx, Madame Alexander en Schylling jagen de vraagprijs van een stuk speelgoed snel de lucht in. Voor frequente bezoekers van stripconventies komt dit niet als een verrassing, maar een beeldje van Superman of Batman kan soms veel geld waard zijn. Ook stripverhalen verkopen als zoete broodjes op allerhande conventies. Volgens mirror.co.uk zijn stripverhalen uit 1920 het meeste geld waard. Ook stripboeken uit 1940 zijn felbegeerde verzamelstukken. Niet alle legofiguren zijn veel waard, verre van. Maar zo nu en dan duikt er een speciale editie op die het hart van verschillende verzamelaars sneller doet slaan. Daarnaast kunnen figuurtjes die niet meer van de productieband rollen na verloop van tijd stijgen in waarde. In Amerika heeft een man 15.000 dollar op tafel gelegd voor één Lego stuk, de platinumversie van de zogenaamde Avohkii Mask of Light. Niet alleen de verzamelfiguurtjes die je soms krijgt bij een doos cornflakes kunnen een flinke duit opleveren. Ook de dozen kunnen soms een verborgen schat zijn. Op de Ebay staat een doos Cheerios te koop uit 1979 voor 249 dollar.(NS)