Wall Street (1987)

"The point is, ladies and gentleman, that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit.Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. And greed, you mark my words, will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA. Thank you very much." - Gordon Gekko

De speech is gebaseerd op de inzichten van de Schotse moraalfilosoof Adam Smith. In zijn werk 'The Wealth of Nations' is een rechtvaardige samenleving het resultaat van burgers die handelen uit eigenbelang. Hij heeft het over de 'onzichtbare hand'.

The Godfather (1972)

"I'm going to make him an offer he can't refuse." - Vito Corleone

Alles heeft een prijs, leert deze film. Als we iets aanvaarden, moeten we bereid zijn daar een prijs voor te betalen. Schulden moeten ook vereffend worden. Doen we dat niet, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Denk aan verhoging van een boete als je die niet meteen betaalt.

Jerry Maguire (1996)

"Show me the money!" - Rod Tidwell

Durf te dromen, is dé boodschap van deze film. Tidwell vecht voor zijn integriteit en alles waar hij in gelooft. Als je werk doet in strijd met je ethiek, stap dan op. Trouw blijven aan jezelf, is meer waard dan eender welk fortuin.

Weet ook wat je waard bent en wees niet met het minste tevreden. Tidwell is overtuigd van zijn kunnen en wil ervoor beloond worden.

The Company Men (2010)

"Start slow and see if it will grow." - Bobby Walker

Bobby Walker is een succesvolle zakenman die in financiële problemen komt na zijn ontslag. Hij is niet voorbereid op de situatie en moet intrekken bij zijn ouders. De film leert ons dat het belangrijk is om altijd een appel voor de dorst te hebben. Als alles goed gaat, wil dat niet zeggen dat het blijft duren. Het tij kan snel keren. Sparen voor later is de boodschap.

Boiler Room (2000)

"And there is no such thing as a no sale call. A sale is made on every call you make. Either you sell the client some stock or he sells you a reason he can't. Either way a sale is made, the only question is who is gonna close? You or him? Now be relentless, that's it, I'm done." - Jim Young

In het leven zijn er altijd winnaars en verliezers. Een werknemer kan een een winnaar zijn als hij vastberaden en goed voorbereid een loonsverhoging vraagt. Hij kent zijn waarde en is bereid te onderhandelen. Wie de wil beklimmen, moet meedogenloos zijn.

Wall Street (1987)"The point is, ladies and gentleman, that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit.Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. And greed, you mark my words, will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA. Thank you very much." - Gordon GekkoDe speech is gebaseerd op de inzichten van de Schotse moraalfilosoof Adam Smith. In zijn werk 'The Wealth of Nations' is een rechtvaardige samenleving het resultaat van burgers die handelen uit eigenbelang. Hij heeft het over de 'onzichtbare hand'.The Godfather (1972)"I'm going to make him an offer he can't refuse." - Vito CorleoneAlles heeft een prijs, leert deze film. Als we iets aanvaarden, moeten we bereid zijn daar een prijs voor te betalen. Schulden moeten ook vereffend worden. Doen we dat niet, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Denk aan verhoging van een boete als je die niet meteen betaalt. Jerry Maguire (1996)"Show me the money!" - Rod TidwellDurf te dromen, is dé boodschap van deze film. Tidwell vecht voor zijn integriteit en alles waar hij in gelooft. Als je werk doet in strijd met je ethiek, stap dan op. Trouw blijven aan jezelf, is meer waard dan eender welk fortuin.Weet ook wat je waard bent en wees niet met het minste tevreden. Tidwell is overtuigd van zijn kunnen en wil ervoor beloond worden. The Company Men (2010)"Start slow and see if it will grow." - Bobby Walker Bobby Walker is een succesvolle zakenman die in financiële problemen komt na zijn ontslag. Hij is niet voorbereid op de situatie en moet intrekken bij zijn ouders. De film leert ons dat het belangrijk is om altijd een appel voor de dorst te hebben. Als alles goed gaat, wil dat niet zeggen dat het blijft duren. Het tij kan snel keren. Sparen voor later is de boodschap.Boiler Room (2000)"And there is no such thing as a no sale call. A sale is made on every call you make. Either you sell the client some stock or he sells you a reason he can't. Either way a sale is made, the only question is who is gonna close? You or him? Now be relentless, that's it, I'm done." - Jim YoungIn het leven zijn er altijd winnaars en verliezers. Een werknemer kan een een winnaar zijn als hij vastberaden en goed voorbereid een loonsverhoging vraagt. Hij kent zijn waarde en is bereid te onderhandelen. Wie de wil beklimmen, moet meedogenloos zijn.