10 budgetvriendelijke hostels in Europa

10 budgetvriendelijke hostels in Europa
© Hostels.com

Prison Hostel in Karosta © Lifehack.org

Eenmaal je deze hostel in Letland binnenwandelt waan je je in een echte gevangenis. Hier en daar moet je wat aan luxe inboeten, maar in ruil krijg je een unieke levenservaring. Vraagprijs: 15 euro per nacht.

Greg & Tom Beer Hostel in Krakau © Hostelworld.com

In 2011 werd deze hostel bekroond met de Lifetime Achievement Award op de 2011 Hoscars. Als je een nachtje wilt verblijven in de bekroonde hostel betaal je 14,42 euro.

Lavender Circus Hostel in Budapest © Hostels.com

Lavender Circus Hostel ligt dicht bij het centrum van de Hongaarse hoofdstad en zal het hart van menig vintage-liefhebber sneller doen slaan. Vraagprijs is 14 euro per persoon per nacht.

Kadir's Three House in Olympos © Lifehack.org

Voor 12 euro per nacht kan je één van de zes bedden huren in één van de 'boomhutten' van Kadir's Three House in Turkije.

Generator Hostel in Barcelona © Hostels.com

Wie liever warmere oorden opzoekt, voelt zich misschien meer thuis in de Generator Hostel in de Spaanse hoofdstad. De slaapplaats ligt op wandelafstand van La Sagrada Familia en het Pablo Picaso museum. Voor 11,40 euro per nacht kan je een kamer delen met vrienden of wildvreemden.

Independente Hostel in Lissabon © Hostels.com

Voor net geen 11 euro (10,92 euro om exact te zijn) kan je overnachten in de hoofdstad van Portugal. De stad is bovendien gekend als de vakantiebestemming voor reizigers met een beperkt budget.

Soul Kitchen in St. Petersburg © Hostelworld.com

Een overnachting in een gemeenschappelijke kamer in deze hostel in de hoofdstad van Rusland kost 10,34 euro. Mensen die meer gesteld zijn op hun privacy betalen 15,75 euro per nacht. Soul Kitchen ligt bovendien in het centrum van de stad.

Franz Ferdinand Hostel in Sarajevo © Lifehack.org

Deze hostel, genoemd naar de historische figuur Franz Ferdinand, vertelt je het verhaal van de moord op de aartshertog van Oostenrijk-Este. De geschiedenisles krijg je gratis, een overnachting daarentegen kost 9,90 euro.

Fair Hostel Belgrade in Belgrado © Hotels.com

Je kan een nacht verblijven in de Servische hoofdstad voor 8 euro. Wil je wat meer privacy met je partner dan kan je voor 16 euro een dubbelkamer huren.

Babushka Grand Hostel in Odessa © Hostelworld.com

Met een prijskaartje van 7 euro per nacht is de Babushka Grand Hostel één van de goedkoopste hostels van Europa. Ook een private kamer neemt geen al te grote hap uit je reisbudget, namelijk 11 euro.