De maatregel werd aangekondigd nadat de roebel maandag nog verder onder druk kwam te staan. De waarde van de Russische munt bereikte een nieuw dieptepunt tegen de euro en de dollar. Sinds begin dit jaar gaf de roebel bijna de helft van zijn waarde tegenover de dollar prijs.

De roebel staat zwaar onder druk door de grote onzekerheid over de Russische economie en de stevige daling van de olieprijs. Die krabbelde maandag wel iets op, maar staat door de afname van ruim 40 procent in de afgelopen maanden nog altijd op het laagste punt in jaren. (Belga/KVDA)

De maatregel werd aangekondigd nadat de roebel maandag nog verder onder druk kwam te staan. De waarde van de Russische munt bereikte een nieuw dieptepunt tegen de euro en de dollar. Sinds begin dit jaar gaf de roebel bijna de helft van zijn waarde tegenover de dollar prijs. De roebel staat zwaar onder druk door de grote onzekerheid over de Russische economie en de stevige daling van de olieprijs. Die krabbelde maandag wel iets op, maar staat door de afname van ruim 40 procent in de afgelopen maanden nog altijd op het laagste punt in jaren. (Belga/KVDA)