Het huwelijk van een koppel dat was getrouwd zonder huwelijkscontract, liep op de klippen. De vrouw had een collectie dure handtassen met een waarde van 35.000 euro, die ze wilde houden. De man vond dat ze hem daarvoor een vergoeding moest betalen. De vrouw was het daar niet mee eens.

De man kreeg van de rechter gelijk. Volgens het hof van beroep in Antwerpen kan een collectie handtassen van exclusieve merken niet zomaar worden beschouwd als persoonlijke goederen van een huwelijkspartner. De vrouw moest daarom aan haar ex-man een vergoeding betalen voor de handtassen.

Als echtgenoten getrouwd zijn zonder huwelijkscontract, mag ieder zijn kleren en zijn voorwerpen voor persoonlijk gebruik houden. Op die regel wordt een uitzondering gemaakt als bepaalde voorwerpen een grote waarde hebben. In dat geval kan de andere echtgenoot er wel in delen.

Het huwelijk van een koppel dat was getrouwd zonder huwelijkscontract, liep op de klippen. De vrouw had een collectie dure handtassen met een waarde van 35.000 euro, die ze wilde houden. De man vond dat ze hem daarvoor een vergoeding moest betalen. De vrouw was het daar niet mee eens. De man kreeg van de rechter gelijk. Volgens het hof van beroep in Antwerpen kan een collectie handtassen van exclusieve merken niet zomaar worden beschouwd als persoonlijke goederen van een huwelijkspartner. De vrouw moest daarom aan haar ex-man een vergoeding betalen voor de handtassen. Als echtgenoten getrouwd zijn zonder huwelijkscontract, mag ieder zijn kleren en zijn voorwerpen voor persoonlijk gebruik houden. Op die regel wordt een uitzondering gemaakt als bepaalde voorwerpen een grote waarde hebben. In dat geval kan de andere echtgenoot er wel in delen.