De uitgaven voor de verhoogde toeslag zijn gestegen van 102 miljoen euro in 2013 naar bijna 107 miljoen euro afgelopen jaar. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een vraag van N-VA-parlementslid Lies Jans.

Toeslag blijft onaangeroerd

In het antwoord bevestigt de minister volgens Jans ook dat er bij de geplande hervorming van het kinderbijslagstelsel niet zal geraakt worden aan de toeslag voor kinderen met bijzondere zorgnoden. Dat stond ook al zo in het regeerakkoord.

Maar de N-VA-politica had "vanuit de sector voor personen met een beperking ongeruste signalen opgevangen". Minister Vandeurzen stelt haar nu gerust en bevestigt dat er niet aan de toeslag geraakt zal worden. (Belga/NS)

De uitgaven voor de verhoogde toeslag zijn gestegen van 102 miljoen euro in 2013 naar bijna 107 miljoen euro afgelopen jaar. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een vraag van N-VA-parlementslid Lies Jans. In het antwoord bevestigt de minister volgens Jans ook dat er bij de geplande hervorming van het kinderbijslagstelsel niet zal geraakt worden aan de toeslag voor kinderen met bijzondere zorgnoden. Dat stond ook al zo in het regeerakkoord. Maar de N-VA-politica had "vanuit de sector voor personen met een beperking ongeruste signalen opgevangen". Minister Vandeurzen stelt haar nu gerust en bevestigt dat er niet aan de toeslag geraakt zal worden. (Belga/NS)