Je hebt een kerst- of nieuwjaarsfeestje op het werk. Omdat je graag een glaasje zou drinken rijd je er met de fiets naar toe in plaats van met de auto. Of je kinderen gaan met de fiets naar een fuif waar ze enkele glazen alcohol nuttigen. Lopen jij of je kinderen dan een risico?

Auto of fiets ... dezelfde regels gelden

Of je nu met de auto of met een fiets rijdt maakt eigenlijk geen verschil. Ook als je met een fiets, motorfiets of brommer rijdt mag je niet te veel gedronken hebben. De politie kan je net als de bestuurder van een auto bij een alcoholcontrole laten 'blazen'.

Dezelfde regels gelden ook om te zien of je al dan niet te veel gedronken hebt. Zo mag je als fietser -net als een automobilist- maximaal 0.5 gram alcohol per liter bloed in je bloed hebben. Je hebt ook dezelfde rechten als een automobilist. Wat deze rechten zijn lees je hier.

Je riskeert een boete

Heb je als fietser te veel gedronken dan riskeer je een boete. Die is dezelfde als diegene die geldt voor automobilisten die te veel hebben gedronken. Sterker nog, als je een rijbewijs hebt riskeer je zelfs dat dat ingetrokken wordt ook al was je met de fiets onderweg. Je kan als fietser ook een rijverbod krijgen.

Ben je niet enkel 'alcohol geintoxiceerd' maar ben je bovendien dronken, dan kan je ook daar nog een extra boete voor krijgen.

Je hebt een kerst- of nieuwjaarsfeestje op het werk. Omdat je graag een glaasje zou drinken rijd je er met de fiets naar toe in plaats van met de auto. Of je kinderen gaan met de fiets naar een fuif waar ze enkele glazen alcohol nuttigen. Lopen jij of je kinderen dan een risico?Of je nu met de auto of met een fiets rijdt maakt eigenlijk geen verschil. Ook als je met een fiets, motorfiets of brommer rijdt mag je niet te veel gedronken hebben. De politie kan je net als de bestuurder van een auto bij een alcoholcontrole laten 'blazen'.Dezelfde regels gelden ook om te zien of je al dan niet te veel gedronken hebt. Zo mag je als fietser -net als een automobilist- maximaal 0.5 gram alcohol per liter bloed in je bloed hebben. Je hebt ook dezelfde rechten als een automobilist. Wat deze rechten zijn lees je hier.Heb je als fietser te veel gedronken dan riskeer je een boete. Die is dezelfde als diegene die geldt voor automobilisten die te veel hebben gedronken. Sterker nog, als je een rijbewijs hebt riskeer je zelfs dat dat ingetrokken wordt ook al was je met de fiets onderweg. Je kan als fietser ook een rijverbod krijgen.Ben je niet enkel 'alcohol geintoxiceerd' maar ben je bovendien dronken, dan kan je ook daar nog een extra boete voor krijgen.