Een echtpaar was getrouwd onder het stelsel van de scheiding van goederen. De vrouw werkte zeventien jaar lang gratis in de bakkerij waarvan haar echtgenoot een van de vennoten en zaakvoerders was. Toen het tot een echtscheiding kwam, wilde de vrouw daarvoor een vergoeding van haar ex-man. Die weigerde dat.

Het hof van beroep gaf de vrouw gelijk. De rechter oordeelde dat er een verrijking zonder oorzaak was. De aandelen van haar ex-partner in de bakkerij waren fors meer waard geworden door haar gratis werk.

Als er een vermogensoverdracht gebeurt tussen echtgenoten die getrouwd zijn met een scheiding van goederen, is het raadzaam schriftelijke afspraken te maken over wat er gebeurt als het huwelijk op de klippen loopt.

Het is raadzaam daarvoor een beroep te doen op een notaris of een advocaat.

Een echtpaar was getrouwd onder het stelsel van de scheiding van goederen. De vrouw werkte zeventien jaar lang gratis in de bakkerij waarvan haar echtgenoot een van de vennoten en zaakvoerders was. Toen het tot een echtscheiding kwam, wilde de vrouw daarvoor een vergoeding van haar ex-man. Die weigerde dat. Het hof van beroep gaf de vrouw gelijk. De rechter oordeelde dat er een verrijking zonder oorzaak was. De aandelen van haar ex-partner in de bakkerij waren fors meer waard geworden door haar gratis werk. Als er een vermogensoverdracht gebeurt tussen echtgenoten die getrouwd zijn met een scheiding van goederen, is het raadzaam schriftelijke afspraken te maken over wat er gebeurt als het huwelijk op de klippen loopt. Het is raadzaam daarvoor een beroep te doen op een notaris of een advocaat.