In de mails word je gevraagd een bijlage te openen om een zogenaamde fout in uw belastingaangifte na te kijken. In werkelijkheid is het een poging tot phishing of besmetting van je computer met een virus.

@minfin.fed.be

De overheidsdienst raad de mensen aan om systematisch het e-mailadres van de verzender te controleren. " Onze e-mailadressen eindigen altijd met @minfin.fed.be. Deze golf frauduleuze e-mails gebruikt de extensie @minfin.fgov.be, wat er heel hard op lijkt maar niet wordt gebruikt door onze diensten", verduidelijkt de overheidsdienst. Daarnaast wordt er benadrukt dat je in geen enkel geval de links mag openen die in de mail zitten.

Eerder dit jaar zijn er al 2.000 Belgische gezinnen opgelicht via Phising. De slachtoffers gaven via de telefoon bankgegevens door, waarna de criminelen hun bankrekening plunderden. De oplichters gingen toen met 7 miljoen euro aan de haal. De slachtoffers hebben achteraf hun geld teruggekregen van hun bank.

Bij vragen kan je contact opnemen met het Contactcenter van de FOD Financiën op het nummer: 0257/257 57.

(NS)

In de mails word je gevraagd een bijlage te openen om een zogenaamde fout in uw belastingaangifte na te kijken. In werkelijkheid is het een poging tot phishing of besmetting van je computer met een virus. De overheidsdienst raad de mensen aan om systematisch het e-mailadres van de verzender te controleren. " Onze e-mailadressen eindigen altijd met @minfin.fed.be. Deze golf frauduleuze e-mails gebruikt de extensie @minfin.fgov.be, wat er heel hard op lijkt maar niet wordt gebruikt door onze diensten", verduidelijkt de overheidsdienst. Daarnaast wordt er benadrukt dat je in geen enkel geval de links mag openen die in de mail zitten.Eerder dit jaar zijn er al 2.000 Belgische gezinnen opgelicht via Phising. De slachtoffers gaven via de telefoon bankgegevens door, waarna de criminelen hun bankrekening plunderden. De oplichters gingen toen met 7 miljoen euro aan de haal. De slachtoffers hebben achteraf hun geld teruggekregen van hun bank. (NS)