Volgens sp.a is de domiciliëring bij één ouder achterhaald. Vlaams Parlementslid Caroline Gennez pleit voor een dubbele domicilie. De minister is ervan overtuigd dat die gescheiden ouders "van kopzorgen en extra kosten moet bevrijden." Dat schrijft De Standaard.

Gelijke rechten en voordelen

Tot nu heeft alleen de ouder bij wie het kind gedomicilieerd is recht op onder meer de schooltoelage, de verlaagde onroerende voorheffing en de verminderde waterfactuur. Gennez wil dat beide ouders gelijke rechten en voordelen krijgen.

De partij breidt zo verder aan het in januari gelanceerde verblijfsregister voor kinderen van gescheiden ouders die een co-ouderschapregeling zijn aangegaan. Daardoor lopen de kinderen niet langer gemeentelijke voordelen mis - zoals kortingen in het lokale zwembad - als ze bij de ouder verblijven waar ze niet gedomicilieerd zijn. Aan dat register zijn geen fiscale of sociaalrechtelijke voordelen gekoppeld.

Gennez pleit eveneens voor betere richtlijnen voor co-ouders voor het invullen van hun belastingbrief. (NS)

Volgens sp.a is de domiciliëring bij één ouder achterhaald. Vlaams Parlementslid Caroline Gennez pleit voor een dubbele domicilie. De minister is ervan overtuigd dat die gescheiden ouders "van kopzorgen en extra kosten moet bevrijden." Dat schrijft De Standaard. Tot nu heeft alleen de ouder bij wie het kind gedomicilieerd is recht op onder meer de schooltoelage, de verlaagde onroerende voorheffing en de verminderde waterfactuur. Gennez wil dat beide ouders gelijke rechten en voordelen krijgen. De partij breidt zo verder aan het in januari gelanceerde verblijfsregister voor kinderen van gescheiden ouders die een co-ouderschapregeling zijn aangegaan. Daardoor lopen de kinderen niet langer gemeentelijke voordelen mis - zoals kortingen in het lokale zwembad - als ze bij de ouder verblijven waar ze niet gedomicilieerd zijn. Aan dat register zijn geen fiscale of sociaalrechtelijke voordelen gekoppeld. Gennez pleit eveneens voor betere richtlijnen voor co-ouders voor het invullen van hun belastingbrief. (NS)