Je wil je auto verkopen en zet die vlak voor je huis op de openbare weg met daarop een affiche 'te koop'. Heel wat andere verkopers doen dat nu eenmaal ook en passanten kunnen dan zien wat je te koop aanbiedt. Wat maar al te vaak wordt vergeten is dat dit niet toegelaten is.

Het mag sowieso niet

De wegcode is duidelijk. Die zegt namelijk letterlijk dat het verboden is op de openbare weg voertuigen voor verkoop of verhuring ten toon te stellen. Dat geldt ook voor bermen en openbare parkeerplaatsen. Ook daar mag je je wagen niet te koop aanbieden. Op je eigen oprit mag je dat integendeel wel.

Geen nummerplaat

Wagens die worden verkocht hebben ook soms geen geldige nummerplaat meer. Ook dat is meteen een reden waarom je een wagen die je verkoopt niet op de openbare weg mag zetten. Elk voertuig dat op de openbare weg rijdt of staat moet nu eenmaal ingeschreven zijn.

Geen verzekering

De wagen die je verkoopt is verder mogelijks niet meer verzekerd. Plaats je zo'n niet-verzekerde auto toch op de openbare weg dan overtreed je de wet opnieuw. Op de openbare weg worden nu eenmaal enkel voertuigen toegelaten waarvan de burgerrechtelijke aansprakelijkheid is gedekt door een verzekeringsovereenkomst

Als je je niet houdt aan de voorgaande regels riskeer je een boete te krijgen. In bepaalde gevallen kan je wagen zelfs worden weggesleept.

Je wil je auto verkopen en zet die vlak voor je huis op de openbare weg met daarop een affiche 'te koop'. Heel wat andere verkopers doen dat nu eenmaal ook en passanten kunnen dan zien wat je te koop aanbiedt. Wat maar al te vaak wordt vergeten is dat dit niet toegelaten is.De wegcode is duidelijk. Die zegt namelijk letterlijk dat het verboden is op de openbare weg voertuigen voor verkoop of verhuring ten toon te stellen. Dat geldt ook voor bermen en openbare parkeerplaatsen. Ook daar mag je je wagen niet te koop aanbieden. Op je eigen oprit mag je dat integendeel wel. Wagens die worden verkocht hebben ook soms geen geldige nummerplaat meer. Ook dat is meteen een reden waarom je een wagen die je verkoopt niet op de openbare weg mag zetten. Elk voertuig dat op de openbare weg rijdt of staat moet nu eenmaal ingeschreven zijn.De wagen die je verkoopt is verder mogelijks niet meer verzekerd. Plaats je zo'n niet-verzekerde auto toch op de openbare weg dan overtreed je de wet opnieuw. Op de openbare weg worden nu eenmaal enkel voertuigen toegelaten waarvan de burgerrechtelijke aansprakelijkheid is gedekt door een verzekeringsovereenkomstAls je je niet houdt aan de voorgaande regels riskeer je een boete te krijgen. In bepaalde gevallen kan je wagen zelfs worden weggesleept.