Uit een enquête van Auto Insurance Center bij 1.000 (Amerikaanse) pendelaars blijkt dat her merendeel van de mensen hun wagen (76%) gebruikt om naar hun werk te gaan. 5,5 procent gebruikt de trein of metro, 5,5 procent de bus, 3 procent de fiets en 10 procent gaat te voet.

Wie regelmatig pendelt moet nu en dan het hoofd bieden aan stressituaties. Volgens een studie van de Universiteit van Montreal hebben de personen die langer dan 20 minuten reizen tussen hun woon-en werkplaats meer kans op een burn-out. Wie langer dan 35 minuten per dag pendelt heeft vaker een cynische kijk op zijn werk.

Voorts leert de enquête dan een onverwachtste vertraging van het openbaar vervoer de voornaamste bron van frustratie is bij de pendelaars (22%). 20 procent van de pendelaars ergert zich aan het gedrag van andere pendelaars. De kostprijs van pendelen zorgt slechts bij 8,6 procent van de pendelaars voor frustratie.

Naar aanleiding van het onderzoek heeft Auto Insurance Center zes tips uitgewerkt om stress tijdens het pendelen te vermijden en in een infografiek gegoten. (NS)

6 tips (zie ook infografiek)

1. Kom op adem

2. Ga offline

3. Laat je problemen achterwege

4. Schud de stress (letterlijk) van je af.

5. Zeg tegen jezelf: 'Te laat zijn is het einde van de wereld niet'

6. Wees vriendelijk

Auto Insurace Center
© Auto Insurace Center
Uit een enquête van Auto Insurance Center bij 1.000 (Amerikaanse) pendelaars blijkt dat her merendeel van de mensen hun wagen (76%) gebruikt om naar hun werk te gaan. 5,5 procent gebruikt de trein of metro, 5,5 procent de bus, 3 procent de fiets en 10 procent gaat te voet. Wie regelmatig pendelt moet nu en dan het hoofd bieden aan stressituaties. Volgens een studie van de Universiteit van Montreal hebben de personen die langer dan 20 minuten reizen tussen hun woon-en werkplaats meer kans op een burn-out. Wie langer dan 35 minuten per dag pendelt heeft vaker een cynische kijk op zijn werk. Voorts leert de enquête dan een onverwachtste vertraging van het openbaar vervoer de voornaamste bron van frustratie is bij de pendelaars (22%). 20 procent van de pendelaars ergert zich aan het gedrag van andere pendelaars. De kostprijs van pendelen zorgt slechts bij 8,6 procent van de pendelaars voor frustratie. Naar aanleiding van het onderzoek heeft Auto Insurance Center zes tips uitgewerkt om stress tijdens het pendelen te vermijden en in een infografiek gegoten. (NS)