Er komen veranderingen voor longcovidpatiënten en een groep personen met een handicap. Consumentenkredieten kunnen duurder worden en vervallen maaltijdcheques kunnen voor drie maanden geheractiveerd worden. En Keytrade Bank verhoogt op 1 december de rente op zijn twee spaarrekeningen.

Terwijl de temperaturen 's nachts met het vriespunt flirten, blijven de gas- en elektriciteitsprijzen hoog. Om te besparen, draaien heel wat gezinnen de thermostaat flink naar beneden voor ze gaan slapen. Door de verbeterde isolatie en vernieuwde technologieën hoeft dat niet altijd.

Ilse De Witte

De olieprijs is maandagochtend naar het laagste peil sinds 10 januari gezakt, na berichten over de hachelijke situatie van de Chinese economie. De economen van Deutsche Bank verwachten dat de Verenigde Staten tegen het midden van 2023 in een recessie belanden, terwijl de economische crisis in Europa steeds meer vorm krijgt.

Ilse De Witte

Een ongeluk is snel gebeurd en kan ervoor zorgen dat u de gezinsfinanciën tijdelijk of permanent niet meer kunt beheren. Met een testament, een zorgvolmacht, een verklaring van voorkeur of een erfovereenkomst kunnen vooruitziende families al heel wat op voorhand regelen. Steeds meer Belgen maken er gebruik van, zeggen de notarissen.

Ilse De Witte

Er zijn weer obligaties van overheden en bedrijven die rente opleveren. Die hogere rentes sijpelen stilaan weer door in de klassieke spaarproducten. Een kort overzicht.

Keytrade Bank trekt op 1 december de rente op zijn twee spaarrekeningen op. Dat meldt de internetbank. Klanten kunnen tot 1 procent rente krijgen.

Trends
Patrick Claerhout

De West-Vlaamse verzekeringsmakelaar AlliA neemt zijn Waalse sectorgenoten Groupe Bastin en Assur-Risques over. De overnames worden mede mogelijk gemaakt door de instap van het risicokapitaalfonds Ergon in het kapitaal van het familiebedrijf.