Uit het magazine

Vastgoedbeleggers blijven investeren, maar halen meer de rekenmachine boven, want de stijging van de rentevoeten zet de rendementen onder druk. Bovendien hangt de dreiging van een belasting op huurinkomsten als een donkere wolk boven de markt.

De nieuwe staatsbon kan rekenen op een bescheiden succes. Op de eerste dag van de uitgifte werd iets meer dan 3,8 miljoen euro opgehaald. Dat is al bijna evenveel als bij de vorige uitgifte in 2019.

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor oplichters die via het internet valse kredieten aanbieden. "De voorbije maanden werden veertig frauduleuze kredietverstrekkers opgespoord", zegt de financiële waakhond dinsdag in een persbericht.

Test Aankoop wil dat er substantiële verbeteringen worden aangebracht aan het energieprestatiecertificaat (epc). Voor de consumentenorganisatie is het van cruciaal belang dat het document completer, concreter en nuttiger wordt.

Trends
Jan De Meulemeester

Ook al koelt de vastgoedmarkt voor het eerst sinds lang wat af, de betaalbaarheid van een woning dreigt de komende jaren te verslechteren. Dat zegt Johan Krijgsman, de CEO van ERA, de grootste vastgoedmakelaar van het land in Trends Talk. De afkoeling van de markt betekent nog geen prijsdaling en compenseert voor kopers de stijgende rente niet, vreest Krijgsman.