Trends
Laurenz Verledens

De vastgoedmarkt in de Ardennen is in uitstekende doen. De belangstelling voor tweede verblijven in de regio zat al in stijgende lijn en de coronacrisis heeft die tendens nog versterkt.

Toevallige Amerikanen. Zo noemen de Europeanen zichzelf die in de Verenigde Staten geboren zijn, maar in Europa wonen en werken. Door hun geboorterecht verkregen ze de dubbele nationaliteit, maar daar dragen ze vandaag vooral negatieve gevolgen van. De banken weren hen, uit angst voor Amerikaanse sancties.

Het investeringsfonds Polygon zal het bod van het Franse moederbedrijf Orange op telecomoperator Orange België weigeren. In een persbericht noemt het investeringsfonds het bod van 22 euro per aandeel 'bespottelijk'. Polygon heeft 5,29 procent van de aandelen van Orange Belgium in handen.

Trends
Stijn Wuyts

Engie lanceert als eerste een dynamisch elektriciteitstarief voor gezinnen. De stroomprijs schommelt elk uur en kan zelfs negatief zijn, bijvoorbeeld bij een overaanbod aan zonnestroom of windenergie. Vooral voor gezinnen met een groot elektriciteitsverbruik kan dat voordelig zijn, als ze hun stroomverbruik slim sturen.

De financiële regulator FSMA heeft de voorbije weken veel meldingen gekregen van mensen die zijn benaderd door fraudeurs die zich voordoen als gekende banken en die spaarformules met een uitzonderlijk hoog rendement voorstellen. 'Achter de aantrekkelijke aanbiedingen gaan oplichters schuil die er alleen op uit zijn u uw spaargeld afhandig te maken', waarschuwt de waakhond.