Het Europees Octrooibureau ontving vorig jaar ruim 188.000 aanvragen, een stijging met 4,5 procent na een lichte terugval in 2020. Zeker in tijden van versnelde technologische innovatie lijken octrooien opnieuw aan belang te winnen. Maar hoe doet u dat, een octrooi aanvragen? Is het wel echt nodig? En hoeveel kost het?
Vastgoedbeleggers blijven investeren, maar halen meer de rekenmachine boven, want de stijging van de rentevoeten zet de rendementen onder druk. Bovendien hangt de dreiging van een belasting op huurinkomsten als een donkere wolk boven de markt.
Een keuzedividend betekent dat bedrijven hun aandeelhouders de keuze bieden tussen een winstuitkering in cash, aandelen of een combinatie van beide. De sterk schommelende beurskoersen bemoeilijken die keuze.
De nieuwe staatsbon kan rekenen op een bescheiden succes. Op de eerste dag van de uitgifte werd iets meer dan 3,8 miljoen euro opgehaald. Dat is al bijna evenveel als bij de vorige uitgifte in 2019.
Cryptomunten hebben de jongste tijd hun volatiele reputatie meer dan waargemaakt. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk allemaal, die digitale munten? En hoe zit het met dat mechanisme erachter, de blockchain? Gwen Busseniers van CryptoSchool legt het helder uit. Want wie wil beleggen in cryptomunten, kan maar beter weten wat onder de motorkap zit.
Beleggingsfonds Merit Capital Investment Fund, het paradepaardje van vermogensbeheerder Merit Capital, is na een schorsing opnieuw actief. Dat meldt het beleggingsfonds zelf op haar website. Het fonds zal worden beheerd door Dierickx Leys Private Bank NV.
Het overheidsbeslag op arbeid is nergens zo groot als in België. Dat blijkt opnieuw uit een ranking van de OESO. Voor het eerst in jaren gaat de belastingdruk in ons land ook omhoog.
Ruim één op de tien Europese gezinnen heeft geïnvesteerd in cryptomunten zoals de bitcoin. Dat blijkt uit een studie die de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag publiceert.
'In Nederland wordt de waarde van beleggingsvermogen in een kmo tegen de normale tarieven belast. De waarde van de onderneming zelf wordt grotendeels vrijgesteld. ' Dat zegt Anton van Zantbeek, advocaat bij Rivus en gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor oplichters die via het internet valse kredieten aanbieden. "De voorbije maanden werden veertig frauduleuze kredietverstrekkers opgespoord", zegt de financiële waakhond dinsdag in een persbericht.
De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, gaat ervan uit dat de negatieve rentes tegen het einde van het derde kwartaal verleden tijd zijn. Dat zegt ze in een blog op de site van de bank.
Het doorsneeloon in Vlaanderen bedraagt net geen 3.000 euro bruto. Dat blijkt uit cijfers van loonberekenaar SD Worx. Door de hoge inflatie is het loon in de eerste drie maanden meer dan 100 euro gestegen.
Batibouw kan op geen beter moment van start gaan om de bouwsector een duwtje in de rug te geven. De bouwsector ziet immers het aantal contacten en contracten afnemen door de hoge materiaalprijzen, meldt de Confederatie Bouw zaterdag.
Test Aankoop wil dat er substantiële verbeteringen worden aangebracht aan het energieprestatiecertificaat (epc). Voor de consumentenorganisatie is het van cruciaal belang dat het document completer, concreter en nuttiger wordt.
Ook al koelt de vastgoedmarkt voor het eerst sinds lang wat af, de betaalbaarheid van een woning dreigt de komende jaren te verslechteren. Dat zegt Johan Krijgsman, de CEO van ERA, de grootste vastgoedmakelaar van het land in Trends Talk. De afkoeling van de markt betekent nog geen prijsdaling en compenseert voor kopers de stijgende rente niet, vreest Krijgsman.