Trends
Laurenz Verledens

Een appartement huren in Vlaanderen en Brussel wordt almaar duurder. Maar volgens Dewaele Vastgoedgroep gaan de prijsstijgingen gepaard met een kwaliteitsverbetering van het aanbod.

Het coronajaar heeft geleid tot een recordaantal transacties op de beurs van Brussel, zo blijkt uit het jaaroverzicht dat Euronext Brussel dinsdag publiceerde. Vooral in maart, toen de aandelenkoersen in elkaar stuikten als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus, was er erg veel handel.

Het Grondwettelijk Hof maakt een einde aan de terugdraaiende teller, die gezinnen toelaat de jaarlijkse elektriciteitsfactuur te verminderen met de productie van elektriciteit met zonnepanelen. De Vlaamse overheid promoot het gebruik van thuisbatterijen. Specialisten waarschuwen dat mensen met een batterij over enkele jaren bedrogen kunnen uitkomen.

Knack
Uit het magazine

Nu de auto vaker op stal blijft dankzij thuiswerk, kiezen steeds meer bestuurders voor een autoverzekering op basis van het aantal afgelegde kilometers. Maar er zijn nog andere manieren om je premie te drukken, gaande van elektrisch rijden tot het inschakelen van een digitale copiloot.

Wie op zoek is naar een lening, kan maar beter Atlantix Services, Blessing Service, Finev Finance, FNL Groep, Global Bank Investment, Hontabel Invest en Private Finance Group vermijden. De zeven ondernemingen zijn niet vergund als kredietgevers en bieden valse leningen aan om geld af te troggelen. Daarvoor waarschuwt de financiële waakhond FSMA maandag.

Anton Van Zantbeek

'Europa heeft twee nieuwe initiatieven die tot meer belastingopbrengsten voor de lidstaten moeten leiden. Het gaat met name om het transparant maken van allerhande onlineplatformen en de handel van cryptoactiva.' Dat zegt Anton Van Zantbeek, advocaat bij Rivus en gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.

Knack
Tom De Meester (PVDA)

'Veel gezinnen die in 2020 hun spaargeld hebben geïnvesteerd in zonnepanelen zijn de dupe van de terugdraaiende beloftes van Bart Tommelein en co. Met de nieuwe regeling kan de Vlaamse regering misschien een deel van het financiële puin ruimen, maar niet de politieke schade compenseren.' Dat zegt Tom De Meester, Vlaams parlementslid en energiespecialist van de PVDA.