De totale waarde van de Brusselse beurs steeg van 281 miljard euro in 2018 naar 335 miljard euro in 2019, zo blijkt donderdag uit cijfers van beursuitbater Euronext. De handelsvolumes vielen vorig jaar wel terug, vooral bij de kleine beursgenoteerde ondernemingen. Het gemiddeld aantal transacties per dag daalde met 15 procent tot 65.749.

Trends

De mobiele bank N26, die wereldwijd actief is, heeft de kaap van 5 miljoen gebruikers gerond. De Duitse onderneming startte vijf jaar geleden met mobiele bankdiensten en kende vooral vorig jaar een spectaculaire groei.

Knack

De pensioenen in ons land zijn een kluwen. Er zijn pensioenstelsels voor werknemers, voor ambtenaren en voor zelfstandigen. En binnen die stelsels kunnen er nog grote verschillen zijn. Niet alleen qua berekeningen (en dus het bedrag), maar ook wat de timing betreft.

Het vertrouwen van de Belgische consument is in januari iets verbeterd tegenover december vorig jaar, maar het sentiment blijft negatief. Het is al van oktober 2018 geleden dat het consumentenvertrouwen nog eens positief was, blijkt uit de maandelijkse enquête van de Nationale Bank.

Roel Van Espen

Een brand-, auto- en familiale verzekering voorziet vaak in een extra dekking voor rechtsbijstand. Maar u kunt daarvoor ook een afzonderlijke polis afsluiten. Die levert u mogelijk zelfs een fiscaal voordeel op.

Op een moment dat de regeringsvorming nog altijd in het slop zit, stelt de Hoge Raad van Financiën de politiek zes modellen voor een hervorming van de personenbelasting voor. Dat bericht De Tijd zaterdag.