De Federatie van het Notariaat (Fednot) lanceert vandaag voor het eerst haar jongerenbarometer, waarin ze de activiteit van kopers tussen 18 en 30 jaar op de vastgoedmarkt analyseert. De mediaanprijs van een door jongeren aangekocht huis bedroeg volgens Fednot in de eerste zes maanden van dit jaar 275.000 euro. Voor appartementen lag de mediaanprijs voor jongeren dit jaar op 224.000 euro.

Trends

Verzekeraar Ageas heeft een goede eerste jaarhelft achter de rug en keert een interimdividend uit van 1,5 euro per aandeel, zo maakte het bedrijf woensdag voorbeurs bekend. De voorbije jaren pakte de verzekeraar uit met een aandeleninkoopprogramma -het vorige liep in juli af- maar daar wordt nu geen melding van gemaakt.

Ilse De Witte

Op de Brusselse beurs was de gastankerrederij Exmar maandag de ster van de dag. Op Wall Street waren vooral energie-aandelen in de ban van de klimaatdeal die de Amerikaanse president Joe Biden dit weekend heeft beklonken in de Senaat.

Ilse De Witte

In Spanje mag de airco in de zomer voortaan alleen nog aan als het warmer is dan 27 graden. In de winter mag de verwarming pas aan als de temperatuur onder 19 graden zakt. "De airco's die je overal tegen de gevels ziet, kunnen ook in België hitte-eilanden in de steden verergeren", zegt Dirk Vanhoudt, senior researcher thermische energiesystemen van VITO - EnergyVille.

Tot nu toe zijn nog geen 4.000 Vlamingen overgeschakeld op de maandelijkse facturatie van hun reëel energieverbruik, in plaats van met voorschotten te werken. Deel van de reden: grote energieleveranciers bieden de optie nog niet allemaal aan. Nochtans is dat sinds april verplicht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Trends
Patrick Claerhout

De nettowinst van ING België is in de eerste helft van dit jaar met 44 procent gedaald, van 257 tot 143 miljoen euro. Provisies voor de afslanking van het agentennet en voor potentieel slechte kredieten zijn de belangrijkste verklaring.

Diesel en benzine worden woensdag tot 7 à 8 cent goedkoper. Dat blijkt uit de nieuwe maximumprijzen die de federale overheidsdienst Economie dinsdag heeft bekendgemaakt.

Trends

In België is voor 50,5 miljard euro aan fondsen bevroren die toebehoren aan mensen, bedrijven en andere rechtspersonen die financiële sancties opgelegd kregen na de Russische invasie in Oekraïne. Dat is een fors hoger bedrag dan tot nu bekend raakte. De vorige keer dat ons land daarover cijfers bekendmaakte, in april, ging het om 3,5 miljard euro. Dat bevestigt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën, dinsdag aan De Tijd. Binnen de overheidsdienst ziet de Thesaurie toe op de correcte toepassing van de sancties in ons land.

De taxi-app Uber zal zijn chauffeurs de mogelijkheid geven hun ritten te kiezen op basis van bestemming en prijs, een functie waar chauffeurs al lang om vragen. Een chauffeur zal bij een verzoek van een passagier nu kunnen zien hoeveel hij zal verdienen en wat de bestemming is.