Het pond kwam in de voormiddag uit op 1,2147 dollar, ruim 1 procent onder de eindstand van vrijdag, nadat de Britse premier Theresa May zondag gehint had op een harde Brexit.

Helemaal

May zei zondag dat veel mensen 'spreken alsof we de EU verlaten maar wel nog gedeeltes van het EU-lidmaatschap willen behouden.'

'We gaan weg, we stappen eruit. We zullen niet langer lid zijn van de EU', zei May in een interview met Sky News. 'We zullen controle hebben over onze grenzen, controle over onze wetten', aldus de premier.

Eind maart

May gaf aan dat ze ten laatste tegen eind maart het befaamde artikel 50 van het Europese verdrag wil activeren dat de brexitonderhandelingen op gang trekt. Dan start meteen een race tegen de tijd om een akkoord over de uitstap en de toekomstige relaties te bereiken, want twee jaar na de activering van artikel 50 verstrijkt het Britse lidmaatschap.

Het pond kwam in de voormiddag uit op 1,2147 dollar, ruim 1 procent onder de eindstand van vrijdag, nadat de Britse premier Theresa May zondag gehint had op een harde Brexit.May zei zondag dat veel mensen 'spreken alsof we de EU verlaten maar wel nog gedeeltes van het EU-lidmaatschap willen behouden.' 'We gaan weg, we stappen eruit. We zullen niet langer lid zijn van de EU', zei May in een interview met Sky News. 'We zullen controle hebben over onze grenzen, controle over onze wetten', aldus de premier. May gaf aan dat ze ten laatste tegen eind maart het befaamde artikel 50 van het Europese verdrag wil activeren dat de brexitonderhandelingen op gang trekt. Dan start meteen een race tegen de tijd om een akkoord over de uitstap en de toekomstige relaties te bereiken, want twee jaar na de activering van artikel 50 verstrijkt het Britse lidmaatschap.