'Het KB treft vele bruggepensioneerden zwaar in hun pensioenbedrag, op een onrechtvaardige en onwettige manier. De regering verandert de regels tijdens het spel. Dat mag niet', motiveert PVDA de beslissing.

De partij klaagt aan dat het verlies kan oplopen tot meer dan 100 euro per maand. 'Een verregaande maatregel die overal kwaad bloed zet', vindt pensioenspecialist Kim De Witte. 'De maatregel komt bovenop een resem andere maatregelen die het recht op pensioen inperken. Dat laten wij niet passeren'.

'Het KB treft vele bruggepensioneerden zwaar in hun pensioenbedrag, op een onrechtvaardige en onwettige manier. De regering verandert de regels tijdens het spel. Dat mag niet', motiveert PVDA de beslissing.De partij klaagt aan dat het verlies kan oplopen tot meer dan 100 euro per maand. 'Een verregaande maatregel die overal kwaad bloed zet', vindt pensioenspecialist Kim De Witte. 'De maatregel komt bovenop een resem andere maatregelen die het recht op pensioen inperken. Dat laten wij niet passeren'.