In het verleden konden werknemers, zelfstandigen en ambtenaren enkel terecht met vragen in hun aparte pensioeninstelling. Nu komt er één loket in de buurt, waarbij iedereen ongeacht zijn statuut terecht zal kunnen. Steeds meer mensen hebben immers een gemengde loopbaan, waarbij ze bijvoorbeeld zowel als ambtenaar als werknemer aan de slag zijn geweest.

Van de huidige gepensioneerden heeft één op de drie zo een gemengde loopbaan achter de rug. Bij de gepensioneerde zelfstandigen loopt dat cijfer zelfs op tot 75 procent.

In Oostende liep reeds een proefproject met een Pensioenpunt, dat wegens succes wordt verlengd en uitgebreid naar andere steden.

Een tweede Pensioenpunt werd dinsdag 24 maart geopend in Charleroi. Daarna volgen Gent, Eupen en Namen (1 april), Brugge en Luik (2 april), Antwerpen (6 april), Hasselt (7 april), Turnhout en Aarlen (9 april), Kortrijk (16 april) en Bergen (20 april).

Concrete vragen voor de Pensioenpunten zijn bijvoorbeeld de raming van het toekomstige pensioen, de uitbetaling van dat pensioen, cumulatieregels indien er sprake is van een gemengde loopbaan, de gevolgen van loopbaanonderbreking voor het pensioen en de toegelaten beroepsactiviteit na pensionering.

Meer informatie:

Voor werknemers: Rijksdienst voor Pensioenen

Gratis groene lijn: 0800 50 246 (tijdens de week van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u)

Website: www.rvp.fgov.be

Voor zelfstandigen: Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen

Telefoon: 02 546 42 11

Website: www.rsvz-inasti.fgov.be

Voor ambtenaren: Pensioendienst voor de overheidssector

Telefoon: 02 558 60 00

Website: www.pdos.fgov.be

In het verleden konden werknemers, zelfstandigen en ambtenaren enkel terecht met vragen in hun aparte pensioeninstelling. Nu komt er één loket in de buurt, waarbij iedereen ongeacht zijn statuut terecht zal kunnen. Steeds meer mensen hebben immers een gemengde loopbaan, waarbij ze bijvoorbeeld zowel als ambtenaar als werknemer aan de slag zijn geweest.Van de huidige gepensioneerden heeft één op de drie zo een gemengde loopbaan achter de rug. Bij de gepensioneerde zelfstandigen loopt dat cijfer zelfs op tot 75 procent.In Oostende liep reeds een proefproject met een Pensioenpunt, dat wegens succes wordt verlengd en uitgebreid naar andere steden. Een tweede Pensioenpunt werd dinsdag 24 maart geopend in Charleroi. Daarna volgen Gent, Eupen en Namen (1 april), Brugge en Luik (2 april), Antwerpen (6 april), Hasselt (7 april), Turnhout en Aarlen (9 april), Kortrijk (16 april) en Bergen (20 april).Concrete vragen voor de Pensioenpunten zijn bijvoorbeeld de raming van het toekomstige pensioen, de uitbetaling van dat pensioen, cumulatieregels indien er sprake is van een gemengde loopbaan, de gevolgen van loopbaanonderbreking voor het pensioen en de toegelaten beroepsactiviteit na pensionering.Meer informatie:Voor werknemers: Rijksdienst voor PensioenenGratis groene lijn: 0800 50 246 (tijdens de week van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u)Website: www.rvp.fgov.be Voor zelfstandigen: Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der ZelfstandigenTelefoon: 02 546 42 11Website: www.rsvz-inasti.fgov.be Voor ambtenaren: Pensioendienst voor de overheidssectorTelefoon: 02 558 60 00 Website: www.pdos.fgov.be