Zowel aandelen (+10,9 procent) als obligaties (+10,4 procent) hebben een prima prestatie neergezet, blijkt uit een steekproef van Mercer bij een 35-tal pensioenfondsen.

De beste resultaten werden behaald in de Amerikaanse aandelenmarkt en in de vastgoedsector met rendementen respectievelijk gelijk aan +27,2 procent en +25,0 procent. Het minst goede resultaat werd gerealiseerd door de beleggingen in Euroaandelen met een rendement van slechts +4,3 procent.

Op de langere termijn ziet de situatie er eveneens goed uit. Over periodes van 5, 10 en 20 jaar behaalden de bedrijfspensioenfondsen een reëel rendement na inflatie van respectievelijk +5,4 procent, +3,3 procent en +4,2 procent per jaar.

Er zijn in België 246 pensioenfondsen, die instaan voor de financiering en het beheer van de beroepsgebonden aanvullende pensioenen, ook wel de pensioenen van de tweede pijler genoemd. (Belga)

Zowel aandelen (+10,9 procent) als obligaties (+10,4 procent) hebben een prima prestatie neergezet, blijkt uit een steekproef van Mercer bij een 35-tal pensioenfondsen.De beste resultaten werden behaald in de Amerikaanse aandelenmarkt en in de vastgoedsector met rendementen respectievelijk gelijk aan +27,2 procent en +25,0 procent. Het minst goede resultaat werd gerealiseerd door de beleggingen in Euroaandelen met een rendement van slechts +4,3 procent.Op de langere termijn ziet de situatie er eveneens goed uit. Over periodes van 5, 10 en 20 jaar behaalden de bedrijfspensioenfondsen een reëel rendement na inflatie van respectievelijk +5,4 procent, +3,3 procent en +4,2 procent per jaar. Er zijn in België 246 pensioenfondsen, die instaan voor de financiering en het beheer van de beroepsgebonden aanvullende pensioenen, ook wel de pensioenen van de tweede pijler genoemd. (Belga)