1. Kranten

Het internet raakt meer en meer ingeburgerd bij de oudere generatie. Ze doen daar steeds sneller een beroep op om op de hoogte te blijven van de actualiteit. En dat heeft zijn weerslag op de krantenverkoop.

In 2008 gaf een gepensioneerde persoon in Groot-Brittanië wekelijks gemiddel 3,5 pond (5 euro) uit aan kranten. Vandaag blijft die uitgave beperkt tot 1 pond (1,33 euro) per week.

2. Papiervernietiger

Een vijfenzestigplusser vindt het belangrijk om een papiervernietiger in huis te hebben om zichtzelf te beschermen tegen identiteitsdiefstal en in geval van nood documenten met vertrouwelijke informatie te vernietigen

2. 9 postzegels per maand

In tegenstelling een modaal gezin dat rondkomt met vier postzegels per maand, koopt een gepensioneerde er negen. Mensen van middelbare leeftijd vinden steeds sneller hun weg naar het internet, maar blijven desalniettemin vasthouden aan enkele traditionele communicatiemiddelen.

3. Internet

Oudere mensen houden steeds meer geld opzij om een internetabonnement te bekostigen. Het is een unicum voor het onderzoek dat de ondervraagden de noodzaak van een goede internetverbinding aankaarten.

Tijdens de voorgaande onderzoeken lieten ze weten dat ze de lokale bibliotheek bezochten om daar het internet te gebruiken.

Een opmerkelijke kanttekening: gepensioneerden zijn minder snel geneigd om veel geld uit te geven aan een computer.

4. Liefdadigheid

Iemand die van een pensioenuitkering geniet, houdt gemiddeld 1 pond ( 1,33 euro) per week opzij om te schenken aan een goed doel.

5. Pedicure

Uit het onderzoek blijkt dat veel ondervraagden een gedeelte van hun budget uitgeven aan een pedicure. Naarmate mensen ouder worden, wordt het steeds moeilijker voor hen om zich te bukken en bepaalde lichaamsdelen zelf te verzorgen.

6. Geschenken voor familie

Familie blijft één van de belangrijkste zaken in het leven van een vijfenzestigplusser en dat vertaalt zich naar zijn of haar uitgaven.

Een gepensioneerde houdt iedere maand 11 pond (15 euro) opzij voor verjaardagscadeaus en tijdens de kerstperiode neemt het cadeaubudget toe met 120 pond (160 euro). De partners daarentegen moeten tevreden zijn met budgetvriendelijkere geschenken.

7. Een extra slaapkamer

In de eerste plaats wilt een gepensioneerd koppel twee slaapkamers zodat ze afzonderlijk kunnen slapen indien één van de twee ziek wordt. Daarenboven komt een extra kamer van pas als een familielid wilt overnachten.

8. Dure schoenen

Een gepensioneerd iemand hecht veel meer belang aan schoenen van hoogstaande merken dan iemand die nog actief is op de arbeidsmarkt. (NS)

In 2008 gaf een gepensioneerde persoon in Groot-Brittanië wekelijks gemiddel 3,5 pond (5 euro) uit aan kranten. Vandaag blijft die uitgave beperkt tot 1 pond (1,33 euro) per week. Een vijfenzestigplusser vindt het belangrijk om een papiervernietiger in huis te hebben om zichtzelf te beschermen tegen identiteitsdiefstal en in geval van nood documenten met vertrouwelijke informatie te vernietigenIn tegenstelling een modaal gezin dat rondkomt met vier postzegels per maand, koopt een gepensioneerde er negen. Mensen van middelbare leeftijd vinden steeds sneller hun weg naar het internet, maar blijven desalniettemin vasthouden aan enkele traditionele communicatiemiddelen.Tijdens de voorgaande onderzoeken lieten ze weten dat ze de lokale bibliotheek bezochten om daar het internet te gebruiken. Een opmerkelijke kanttekening: gepensioneerden zijn minder snel geneigd om veel geld uit te geven aan een computer. Iemand die van een pensioenuitkering geniet, houdt gemiddeld 1 pond ( 1,33 euro) per week opzij om te schenken aan een goed doel. Uit het onderzoek blijkt dat veel ondervraagden een gedeelte van hun budget uitgeven aan een pedicure. Naarmate mensen ouder worden, wordt het steeds moeilijker voor hen om zich te bukken en bepaalde lichaamsdelen zelf te verzorgen. Familie blijft één van de belangrijkste zaken in het leven van een vijfenzestigplusser en dat vertaalt zich naar zijn of haar uitgaven. In de eerste plaats wilt een gepensioneerd koppel twee slaapkamers zodat ze afzonderlijk kunnen slapen indien één van de twee ziek wordt. Daarenboven komt een extra kamer van pas als een familielid wilt overnachten. Een gepensioneerd iemand hecht veel meer belang aan schoenen van hoogstaande merken dan iemand die nog actief is op de arbeidsmarkt. (NS)