De 6 beste Europese landen om met pensioen te gaan

De 6 beste Europese landen om met pensioen te gaan
© REUTERS

6. Frankrijk © REUTERS

Frankrijk krijgt van de Global Retirement Index een score van 81,5/100. Het land biedt niet enkel een goede gezondheidzorg en infrastructuur aan, maar heeft ook een aangenaam klimaat. Leven in Frankrijk is dan weer kostelijk.

5. Portugal © Reuters

Portugal scoort 82,4/100. Gepensioneerden kunnen genieten van een aangenaam klimaat en een goede gezondheidzorg, terwijl ze vrij goedkoop kunnen leven in het land. Op vlak van voorzieningen scoort Portugal slechter.

4. Italië © REUTERS

Italië haalt 82,5/100 dankzij veel entertainmentvoorzieningen en een goede gezondheidzorg. Het valt net buiten de top 3 omdat het in andere landen goedkoper is om met pensioen te gaan.

3. Ierland © REUTERS

Op de derde plaats met 83/100 staat, het zeer gemakkelijk te integreren, Ierland. Het land biedt veel voorzieningen en entertainment aan. Zonnekloppers blijven beter weg uit Ierland.

2. Malta © REUTERS

Met 84,1/100 grijpt Malta de zilveren medaille. Van alle Europese landen kunnen gepensioneerden zich het snelst integreren in Malta. Daarnaast biedt het eiland een goede gezondheidzorg aan. Weinig entertainment en voorzieningen is de reden waarom Malta de eerste plaats aan zich voorbij ziet gaan.

1. Spanje © REUTERS

Spanje is met 85.8/100 de droombestemming voor gepensioneerden. De vastgoedprijzen liggen er zeer laag. Daarnaast kunnen mensen er van hun oude dag genieten dankzij veel ontspanningsmogelijkheden. Al kunnen gepensioneerden zelden een beroep doen op speciale voordelen in Spanje.