Het gaat om de situatie op 1 januari 2018. Begin 2017 bedroeg de som van alle pensioenreserves opgebouwd via de tweede pijler door werknemers en zelfstandigen 76 miljard euro, een stijging dus met meer dan 5 procent op een jaar tijd.

De nieuwe cijfers kunnen worden geconsulteerd via mypension.be: 3,68 miljoen mensen hebben een aanvullendpensioendossier in de databank.

Het aanvullend pensioen of de groepsverzekering wordt opgebouwd via de werkgever. Ook zelfstandigen kunnen zo sparen voor hun oude dag.

Het gaat om de situatie op 1 januari 2018. Begin 2017 bedroeg de som van alle pensioenreserves opgebouwd via de tweede pijler door werknemers en zelfstandigen 76 miljard euro, een stijging dus met meer dan 5 procent op een jaar tijd.De nieuwe cijfers kunnen worden geconsulteerd via mypension.be: 3,68 miljoen mensen hebben een aanvullendpensioendossier in de databank.Het aanvullend pensioen of de groepsverzekering wordt opgebouwd via de werkgever. Ook zelfstandigen kunnen zo sparen voor hun oude dag.