Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) lanceerde begin deze maand een oproep aan alle internetgebruikers om verdachte e-mails, zogenaamde phishingmails, door te sturen naar het adres 'verdacht@safeonweb.be' en vervolgens te wissen. Het CCB onderzoekt de mails automatisch en kan malafide websites desnoods laten blokkeren door de internetbrowsers. Ook producenten van antivirussoftware worden ingelicht.

Uit de 30.000 e-mails die burgers op 10 dagen al doorstuurden, haalde het systeem automatisch 300.000 links. 'We hebben zo al 16 nieuwe phishingservers op de zwarte lijst kunnen zetten. En dat aantal zal nog toenemen', zegt De Bruycker.

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) lanceerde begin deze maand een oproep aan alle internetgebruikers om verdachte e-mails, zogenaamde phishingmails, door te sturen naar het adres 'verdacht@safeonweb.be' en vervolgens te wissen. Het CCB onderzoekt de mails automatisch en kan malafide websites desnoods laten blokkeren door de internetbrowsers. Ook producenten van antivirussoftware worden ingelicht.Uit de 30.000 e-mails die burgers op 10 dagen al doorstuurden, haalde het systeem automatisch 300.000 links. 'We hebben zo al 16 nieuwe phishingservers op de zwarte lijst kunnen zetten. En dat aantal zal nog toenemen', zegt De Bruycker.