Trends
Uit het magazine
Ilse De Witte

Wij kloppen onszelf graag op de borst, omdat België bij de beste leerlingen van de Europese Unie is op het vlak van de loonverschillen tussen mannen en vrouwen. We vergeten gemakkelijk dat in België het loon vaak maar een klein onderdeel is van een verloningspakket.

Vrije Tribune

61 jaar geleden maakte Yuri Gagarin de eerste menselijke ruimtereis ooit. Wat toen nog science fiction leek en gebaseerd was op voorspellingen van futurologen, blijkt nu werkelijkheid te worden. Naast professionele astronauten kunnen nu ook particulieren de ruimte in. Analisten van Freedom Finance Europe vertellen u hoe beleggers op de beurs hier geld aan kunnen verdienen en wat de risico's zijn.

Uit het magazine
Danny Reweghs

'De raad van bestuur van Euronav kiest voor een fusie met het Noorse Frontline van John Frederiksen. De familie Saverys zei nadien van Euronav een maritieme en industriële cleantechspeler te willen maken. Beide projecten zijn valabel voor Euronav, maar ze worden aan de aandeelhouders gepresenteerd als twee scenario's die tegenover elkaar staan.'

Kenneth De Beckker

Voor de Universiteit Van Vlaanderen staat Kenneth De Beckker stil bij de vraag waarom je aan je kinderen moet vertellen hoeveel je verdient. In deze bijdrage staat hij stil bij het belang van een individueel pensioenplan.

Jef Wellens

'De wet is er voor iedereen, maar nu haar toepassing te ruim dreigt te worden, moet ze worden teruggeschroefd. Qua motivering kan dat tellen.' Dat zegt Jef Wellens, fiscalist bij Wolters Kluwer.