Danny Reweghs

'Proximus levert het zoveelste bewijs dat Belgische overheidsbedrijven en de beurs een heel slecht huwelijk zijn', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.

Uit het magazine
Myrte De Decker

'Als we ons geld beleggen via een bank, verwachten we dat onze beursexpert grondig gescreend is, een diploma kan voorleggen en weet waarover hij of zij praat. Van een onlinecoach of finfluencer verwacht de beurswaakhond dat vooralsnog niet. De screening van zulke profielen moet sneller, grondiger en doortastender gebeuren.'

Ayfer Aydogan

'Goede afspraken maken goede vrienden. Dat is het idee achter het systeem van rulings. Door zijn dossier op voorhand voor te leggen aan de fiscus, weet de belastingplichtige welke belastingen hij mag verwachten. De toegang tot het systeem is van fundamenteel belang voor de rechtszekerheid. De Vlaamse Belastingdienst lijkt die toegang te willen beperken.' Dat zegt Ayfer Aydogan, advocate aan de balie van Antwerpen.

Uit het magazine
Anton Van Zantbeek

'Je moet als ondernemer goed gek zijn om risico's te nemen door te investeren, om als je succesvol bent 70,47 procent belasting af te dragen.' Dat zegt Anton Van Zantbeek, advocaat bij Rivus.

Jan Tuerlinckx

Waar willen wij als land in uitblinken? Hoe zullen we ervoor zorgen dat de onderneming België internationaal gerespecteerd wordt? Dat moet de inzet van een belastinghervorming, zegt Jan Tuerlinckx, stichtend vennoot van Tuerlinckx Tax Lawyers.

Ilse De Witte

Wanneer jongeren andere jongeren proberen te inspireren om hun geldzaken meer in handen te nemen, dan supporteren we zeer graag mee aan de zijlijn en vergeven we ook schoonheidsfoutjes. Als jongeren op de kanalen van de openbare omroep door andere jongeren worden aangemoedigd om zeer risicovolle en fraudegevoelige beleggingen te doen, dan haken wij volledig af.